Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izdano upozorenje

Nova zimska pojava iznenadila Amerikance: Snježni oblaci začas progutali nebodere

Snježni vihor
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
19.12.2019.
u 09:56

Snježni vihori su brzi i iznenadni te kratkotrajni naleti snijega praćeni snažnim vjetrom.

Snježni vihor, prilično nova zimska vremenska pojava, iznenadila je u srijedu stanovnike New Yorka unatoč prethodnom upozorenju Nacionalnog meteorološkog servisa (NWS).

Nalet snijega praćen jakim vjetrom u kratkom vremenu zabijelio je grad, o čemu svjedoče snimke njujorčana na društvenim mrežama, a koje prikazuju kako snježni vihor 'guta' nebodere.

NWS je upozorenje izdao oko 16.15, a u 17.30 sati već ga je uklonio. Kako je riječ o relativno novoj pojavi američki meteorolozi objasnili su o čemu je riječ - snježni vihori su brzi i iznenadni te kratkotrajni naleti snijega praćeni snažnim vjetrom i traju manje do tri sata. Mogu se usporediti sa snažnim grmljavinama, a karakterizira ih činjenica da u jednom trenutku može sjati sunce dok već u sljedećem pada snijeg.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
10:44 19.12.2019.

Snimit će oni odmah film katastrofe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije