Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM
Povratak na članak

Nova vlada – Orešković na potezu

I dalje se u tajnosti drže imena glavnih kandidata za ministre, a u javnost dospijevaju imena onih koji su u kombinacijama

Komentari 32

DU
Deleted user
20:05 13.01.2016.

Idemo dalje,nema povratka na staro!

VL
Avatar juricamesko
juricamesko
20:39 13.01.2016.

mandatar će zasigurno izabrati dobro.samo naprijed nesposobni se sada obračunavaju između sebe.

VL
MA
marmars
21:06 13.01.2016.

Sretno, gore od već viđenoga nam ne može biti!

VL
KA
kakafeld
09:24 14.01.2016.

Stvarno se teško odlučiti između velikih stručnjaka Hrga,Ilčića,Tepeša Vase prepisivača i ostalih stručnjaka.

VL
KS
Ksantipa
05:54 14.01.2016.

Ne znam tko je ovo izmislio, ali to nije dostojno funkcija na koje se biraju ovi ljudi. Čisto licitiranje, mešetarenje, uvaljivanje, podcjenjivanje,... Zašto si ti uglednici to dopuštaju? Prije 6 mjeseci su trebali imati potencijalne ministre.U tom odabire uz određene kriterije nepotizam se nije mogao izbjeći Bitno je tko je čiji, tko koga pozna , tko je kome što,a onda tek stručne kvalitete i reference.

VL
Avatar dobry
dobry
03:37 14.01.2016.

Na neke od potencijalnih Ministara MOST-a se vršio "pritisak telefonskim putem" da odustanu od ministarskih mjesta u korist kandidata"velikog brata"-HDZ-a....Imena ne idu u javnost, ali tako kažu Grmoja i Božo i mora im se vjerovati...Navodno Vaso plagijator mijenja stranku, postaje član MOST-a i preuzima MUP...:)

VL
LA
Lavica7
09:07 14.01.2016.

Koja farsa...mogao je biti i Premijer Afganistana. Toliko mu znace imena predlozenih.

VL
KA
kakafeld
09:48 14.01.2016.

došli su na vlast kroz podzemlje i mafiju i sad tom podzemlju moraju vratiti uslugu.

VL
KN
knezevic3d
11:25 14.01.2016.

ko je taj oreskovic... odkud on spao

VL
MI
misokoli
01:13 14.01.2016.

Pitam se što jednom pametnom i uglađenom gospodinu treba sve ovo? On će biti pokriće za novu ekipu diletanata (stari valjda pakuju kofere) koji preuzimaju „poluge“ ove složene državne tvorevine? Dobar dio njih nije dugo napisao smislen dopis, odluku, znanstveni rad, neku složeniju aplikaciju niti ispunio svoju poreznu prijavu. Što od tih „stručnjaka“ očekivati u državi gdje samo jedan zakon djeluje kako treba: Marfijev zakon ili Murphy's Law. A on glasi: Ako išta može poći naopako, poći će. Ali moramo vjerovati da će biti bolje, zar ne?

VL
BS
@bserver
01:21 14.01.2016.

Od svih obećanjao o olakšicama ni riječ, tek najava novih poreza i pravac skijanje!? Koliko skijašaaa!!

VL
CR
crocro
07:07 14.01.2016.

Gospodin Orešković je pokazao volju i želju da pomogne Hrvatskoj koliko god on zna i umije. Ta želja je iskrena. I prije stupanja na mjesto premijera i prvoga premijerskog radnoga dana, on već sada čini one prave premijerske korake koje bi svaki premijer trebao činiti ako ima takvo znanje. Nažalost, nemaju svi premijeri takvo potrebno znanje da se "ubacuju" među najsposobnije financijaše i gospodarstvenike s kojima može ravnopravno razgovarati. Jer razumije suštinu problema. Pravnik ne može ravnopravno razgovarati, inženjer, liječnik i da ne nabrajam dalje. Ali čovjek koji je poznat u svjetskim financijaškim krugovima i koji zna kako, što i o čemu razgovarati, koji zna puno o razvijanju gospodarstva, koji zna kako se i na koji način mogu dovesti novi investitori u Hrvatsku, došao je u pravom trenutku u Hrvatsku i to upravo na mjesto s kojega može pokazati što možemo očekivati u budućnosti od Hrvatske. Ako tako jedan profiliorani budući premijer ne uspije podignuti Hrvatsku na jednu ozbiljniju razinu razvoja i perspektive, što tek onda možemo očekivati od naših čisto političkih pojedinaca koji se bore za premijersku fotelju, koji oko sebe pokupe istomišljenike tj. političke podobnike koji nisu niti stručnjaci, koji nisu pokazali gospodarske ili finacijaške rezultate. Čak je i gospođa Opačić imala neke doticaje s gospodarstvom a na položaju je iz čistih političkih razloga kao čisti političar. Kakvo ona iskustvo ima iz gospodarstva i što je u tom području postigla. Kako usporediti nju sa gosp. Oreškovićem, ili gosp. Marasa s gosp. Oreškovićem, Vrdoljaka i da ne nabrajam dalje. Moja prosudba je da ako rezultat ne napravi gosp. Orešković, tek tada se možemo ozbiljno zamisliti za našu budućnost i da sve političke opcije i koalicije mogu biti sretne što se pojavio gosp. Orešković i "gurnuo" svoje prste u Hrvatsko gospodarstvo jer on će raditi za budućnost Hrvatske, što može koristiti svim političkim opcijama koje će iza njega doći.

VL
RI
Riječanka
08:44 14.01.2016.

Aha, tako će proći tromjesečje dok mandatar ne upozna tko je tko, pa dok se svi usuglase proći će još jedno tromjesečje, pa dok ministri odrede pomoćnike proći će još jedno tromjesečje, pa dok se u Saboru posvađaju, pa anex ovoga i onoga, pa replika na repliku, koliko ruku za, koliko protiv....hop, cup proći će dvije godine a da se reforme nisu ni makle s početne točke. U drugoj polovici mandata će se možda nešto i pokrenuti puževim korakom. Molit ću lijepo meni odmah mirovinu uvećati za tisućaka pa ću ubuduće zajedno s ovom koalicijom mahati zastavicama, pjevati domoljubne pjesme i neće me biti briga ima li u njoj još matorih ustaša ili komunjara.

VL
LA
LANA555
20:58 13.01.2016.

Kad vidim Oreskovica mene odmah zapadne smijeh. Kaj nam je koka uvalila svaka joj cast pa fakat nama fali razonoda smijeh .

VL
DU
Deleted user
20:22 13.01.2016.

Ja ne znam tko je ovdje lud sam Oreskovic ili cijela nacija???? Kako moze covjek t.j Oreskovic znat tko je strucan od tih 60 osoba a ne poznaje ni jednog.......

VL
ŽG
Žganjec
20:54 13.01.2016.

I noga vrit je korak napred!

VL
Avatar Popspira
Popspira
21:05 13.01.2016.

Koje bogastvo a mi u banani,pa pošto je m3 te naše pameti...

VL
LA
LANA555
21:00 13.01.2016.

Covjek je sipa kaj je je .Al fakat se kuzi da mu oni govore sto i kaj.Zao mi ga je biju ga samo pokvarili.

VL
AR
aristip
20:12 13.01.2016.

Ne vidim razloga da se kriju imena potencijalnih kandidata ako su uistinu stručni. Osim toga bilo bi dobro da prije svoga imenovanja iznesu prijedloge reformi kao i način na koji bi vodili svoje ministarstvo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.