Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENI POSJET

Nova veleposlanica SAD-a prvi put stigla u Split: Susrela se s vlasnikom Dalmatia Towera

Nova veleposlanica SAD-a u prvom posjetu Splitu održala sastanak s vlasnikom Dalmatia Towera
Foto: Press
1/4
06.03.2024.
u 09:25

Predstavnike veleposlanstva svečano je dočekao Josip Komar, prvi čovjek Westgate grupe

Nova veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj, Nathalie Rayes, u ponedjeljak i utorak boravila je u Splitu tijekom svog prvog službenog posjeta tom gradu otkako je potvrđena na dužnost u prosincu prošle godine. Njezin boravak u Splitu drugi je službeni posjet unutar Hrvatske, a razlog je upoznavanje predstavnika vlasti i investitora, kao i uspostava dobrih odnosa s partnerima i poduzetnicima.

Tom prilikom delegacija veleposlanstva SAD-a prvo se susrela s predstavnicima Westgate grupe predvođenih Josipom Komarom. Upravo je Westgate grupa investitor i vlasnik Dalmatia Towera, najviše zgrade u Hrvatskoj, a u kojoj posluje AC Hotel by Marriott. Riječ je o prvom hotelu iz AC grupacije u Hrvatskoj, a koji je dio Marriott Internationala, najvećeg svjetskog lanca hotela sa sjedištem u SAD-u.

“Ovo je moj prvi dolazak u Split i mogu reći da me grad oduševio. Impresivna kulturna baština i prirodne ljepote zbilja sugeriraju da je riječ o centru Mediterana. Veseli me što se u Splitu kao drugom najvećem hrvatskom gradu osim turizma razvija i poduzetnička te investitorska klima. Tome u prilog ide upravo i Dalmatia Tower kao i AC Hotel by Marriott. Na ovaj projekt gledamo kao na stratešku i neraskidivu suradnju dviju zemalja. Upravo zato odabrali smo ovu lokaciju kao simbolično mjesto koje povezuje SAD, Split i Hrvatsku”, kazala je Rayes zahvalivši se Josipu Komaru na dočeku i realiziranom projektu koji će, kazala je, oplemeniti hrvatski turizam, ali i korporativni sektor budući da u sklopu tornja posluje niz IT i fin-tech kompanija.

VEZANI ČLANCI:

Na radnom sastanku veleposlanstva SAD-a, Westgate grupe i AC Hotela by Marriott Split uz Josipa Komara sudjelovali su i Martina Jurjević, izvršna direktorica Westgate grupe, Mario Grabovac, direktor razvoja Westgate grupe te Ljubica Bauk, generalna menadžerica AC Hotela by Marriott Split.

“Ponosni smo što smo odabrani i označeni kao glavni partner SAD-a u Dalmaciji, a marljivo ćemo raditi da taj status u narednim godinama i opravdamo. Ovaj posjet nije važan samo za AC Hotel by Marriott Split već i za cijeli Split i Dalmaciju. Upravo kroz ovaj posjet veleposlanica Rayes može steći uvid u politička, ekonomska i druga kretanja koja potencijalno otvaraju niz drugih mogućnosti za sve naše sugrađane”, istaknuo je Josip Komar.

GALERIJA Nekad simbol Splita, od danas prah i pepeo: Pogledajte što je ostalo od hotela Marjan

Nova veleposlanica SAD-a u prvom posjetu Splitu održala sastanak s vlasnikom Dalmatia Towera
1/9

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije