Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA NEDJELJA

'Nepoznati život najskupljeg hrvatskog slikara, Vučićeva kapitulacija, digitalni nomadi, Gudeljova životna borba...'

Večernjakova Nedjelja
Foto: VL
11.09.2020.
u 13:46

Nova Nedjelja Večernjeg lista čeka vas na kioscima 13. rujna u novom formatu i po staroj cijeni. Ne propustite osigurati si vrhunski sadržaj za cijelu obitelj!

Legendarni pjesnik, esejist, publicist i novinar Marko Grčić ovotjedno je lice s naslovnice Večernjakove nove “Nedjelje”. Veliki životni intervju je, naime, glavna priča novog nedjeljnog koncepta koji od kolovoza oduševljava čitatelje svježim, drugačijim i analitičkim pristupom temama, a u idućem broju upravo Grčić otkriva pojedinosti iz svog zanimljivog života. 

- Govori nam o starosti, koroni, životu s jednom ženom s kojom je proveo 52 godine, ali i o društvenim i političkim fenomenima. Posebno se osvrnuo na stanje duha u Zagrebu, za kojega kaže da više nije grad nego koalicija nepovezanih sela, te da se Zagreb i Bandić mentalno poklapaju – kaže Robert Bubalo, urednik Večernjakove “Nedjelje”.

Dodaje pak kako su u temi broja svoje mišljenje o obnovi Zagreba dali neki od najvažnijih hrvatskih arhitekata i povjesničara umjetnosti. Odgovaraju na pitanja kako oni zamišljaju vizuru obnovljenog Zagreba, može li se s obnovom dogoditi i reurbanizacija, koje zgrade trebaju doživjeti promjene, gdje je moguća interpolacija…

U sportskoj priči jedan od najomiljenijih hrvatskih nogometaša Ivan Gudelj otvorio je dušu i ispričao kako je s 26 godina dobio hepatitis B zbog kojega je prekinuo karijeru u trenutku kad je trebao potpisati milijunski ugovor za Real Madrid. 

– Posebno mu je teško palo, kako svjedoči, što su ga bolesnoga stigmatizirali, pa mu neki suigrači više nisu htjeli ni ruku pružiti. Na kraju je pobijedio sve nedaće, ali ne i onu koja je snašla njegovu suprugu koja je prije pet godina umrla od teške bolesti – ističe Bubalo te dodaje kako nova “Nedjelja” odgovara i na pitanje - “Tko je najskuplji hrvatski slikar?”

– Otkrivamo tko je čovjek čije slike dosežu cifre veće i od 200.000 dolara. Predstavljamo Zvonimira Mihanovića, splitskog slikara čije realistične slike dalmatinske obale oduševljavaju svjetsku elitu – poručuje te nastavlja kako će se u nedjelju moći pročitati i priča o "digitalnim nomadima", o radu od kuće, kako se komunikacija na daljinu puno brže razvila,  koje su kompanije profitirale, ali i postoji li u cijeloj priči i strah od špijunaže.

Također, Večernjakovi su novinari posjetili i kultni restoran Lička kuća na Plitvicama, analiziraju Vučićev potpis u Bijeloj kući..

– Imamo i intervju s Koranom Serdarević koja govori o tome kako radije u školi predaje pod maskama nego od kuće online, kao i da će krajem godine objaviti novu zbirku priča "Gušterov rep". Opisuje i kako je u doba lockdowna tri mjeseca bila u stanju grča, tjeskobna, te kako se veseli što je to razdoblje zatvorila novom knjigom – zaključuje Robert Bubalo.

Sve ovo i više pronađite u nedjelju 13. rujna, a čitajte ih cijeli tjedan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije