Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šketov stečajni plan

Nova tvrtka zvat će se Pevec d.d. Zagreb, sjedište će biti u Bjelovaru

Pevec Bjelovar
Damir Špehar/PIXSELL
08.12.2011.
u 15:00

Formira se novi d.d. sa 713 dioničara, među kojima će biti i država s najvećim udjelom od 21 posto vlasništva – kazao je Darko Šket, stečajni upravitelj tvrtke Pevec

– Stečajni plan prihvaćen je velikom većinom vjerovnika i on omogućava formiranje novog dioničkog društva s ukupno 713 dioničara, među kojima će biti i država s najvećim pojedinačnim udjelom od 21 posto vlasništva – kazao je Darko Šket, stečajni upravitelj tvrtke Pevec Bjelovar, komentirajući danas konačan ishod četverodnevne skupštine vjerovnika Pevecovih tvrtki u stečaju.

Prema procjeni do kraja siječnja ili najkasnije polovicom veljače 2012. registrirat će se novo dioničko društvo pod nazivom Pevec d. d. Zagreb sa sjedištem u Bjelovaru, čime bi zapravo započela nova era trgovačkog lanca Pevec.

– S velikim olakšanjem možemo reći da se ostvarila želja onih vjerovnika koji su prije dvije godine pokrenuli stečajni postupak vjerujući da je to najbolji način da se sačuva tvrtka Pevec i da to ne bude njezin kraj, nego novi zdrav početak – kazao je Mićo Ljubenko, pravni zastupnik skupine vjerovnika pokretača stečaja.

Zadovoljstvo nije krio ni Nenad Jagodić, direktor tvrtke Inem-elektronik, jednog od većih dobavljača bivšeg Peveca, kazavši da bi ovaj stečaj mogao biti primjer drugima.

Komentara 5

MI
milan1
11:12 09.12.2011.

Svaka čast. Vidi se da je stečajni upravitelj iz Križevaca. Bravo Darkec!

SA
Savjest
15:05 09.12.2011.

Istovremeno HZMO (Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje) osigurao se zakonom tako da se staž ne može dokazivati ni svjedocima, a njegova vlastita evidencija je isto tako nestala u nekoj poplavi. I tako nikome ništa. Jedno dobro poduzeće je nestalo, tako da od njega nije ostao ni «papir na pairu», HZMO se pozvao na svjedočenje stečajnog upravitelja da podaci o osiguraniku nisu pronađeni, iako je upozoren na nezakonit rad stečajnog upravitelja. Ostao je samo stečajni upravitelj koji će i drugima nuditi slične usluge.

SA
Savjest
15:06 09.12.2011.

Nije važno je li iz Križevaca ili nekog drugog grada ili mjesta u Hrvatskoj, važno je da svoj posao obavlja kako treba, iako je po tome jedan od rijetkih među svojim kolegama. Ja sam, volontirajući za jednog svog ograničeno poslovnoo sposobnopg susjeda, doživio neugodno iskustvo sa stečajnim upraviteljem nekad renomiranog socijalističkog izdavača stručne literature «Informator» iz Zagreba Masarykova 1, pošto je stečajni postupak završio i pošto je «Informator d.d.» (to je bila međufaza prema strečaju) brisan iz sudskog registra jednostavno uništio njegovu pismohranu (vjerojatno prodao u otpad) zajedno s podacima o zaposlenicima. Iako je to prema Zakonu o arhivima i arhivskom gradivu kazneno djelo (prema Čl. 65., st.1. Zakona zaprijećena kazna je 5 godina zatvora,) taj susjed koji je u Informatoru radio od 1965-1969. godine, ostao je bez mogućnosti dokazivanja svog radnog staža što je imalo zaposljedicu da je, kao starija osoba koja je dobila skromnu francusku mirovinu, ostao i bez zdravstvenog osiguranja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije