Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.10.2014. u 12:29

Zapažanjem o neugodno slabom odazivu zastupnika na svečanu saborsku sjednicu Nova TV i reporter Bago unijeli su malo svježine u ocvali buketić uvijek istih informacija kojim nas časte svi dnevnici, svakog blagdana, o premalo zastava i neostvarenim snovima

Jučerašnji Dan neovisnosti bio je radni dan za zastupnike jer je održana svečana sjednica na kojoj su se oni trebali pojaviti – ali nisu. Reporter Mislav Bago, stojeći na Markovu trgu, javlja za dnevnik Nove TV da ih je došlo tek tridesetak. Saborska dvorana bila bi neugodno prazna, ističe reporter, da nije bilo uzvanika koji su se odazvali pozivu.

Nova TV svojim je zapažanjem o slabom odazivu zastupnika unijela malo svježine u ocvali buketić uvijek istih informacija kojim nas časte svi dnevnici, svakog blagdana. Otkako je ukinut jedini državni blagdan kojemu smo svi znali i datum i ime, čak i mjesto vojne parade (Dan državnosti, 30. svibnja, Jarun), e od tada svi praznički dnevnici ne propuštaju zamjerati građanima da ne znaju što se slavi. I sinoć je Nova TV, i ne samo ona, po ulicama hvatala i našla one koji su bili voljni dati izjavu kako ne znaju što je danas, koji od velikih dana.

Ne propušta se nikad, pa je tako bilo i jučer, naći građanke i građane koji su uvijek neugodno iznenađeni jer nema zastava po kućama. Čak je i g. Franjo Gregurić, ratni predsjednik vlade, osjetio staru čežnju za državnim simbolima, pa je izjavio da je on hrvatsku zastavu, kad je vidio da ih nigdje u ulici nema, stavio na svoj prozor. Najjači adut svih informativnih programa jest poetično pitanje upućeno dragovoljcima i ponekom političaru: je li ovo ona Hrvatska koju ste sanjali? Nema nikog tko bi se usudio reći da jest. Svi odgovaraju da nije.

Onih stotinjak zastupnika koji jučer nisu došli na svečanu sjednicu Sabora u povodu Dana neovisnosti (8. listopada) slijedili su primjer najviših dužnosnika Crkve i Države kojih također nije bilo u Saboru.

>>Voditeljica Ružica Renić Andrijanić utopila se u bujici riječi svojih gostiju

>>Lesar karikiranjem SDP-ove policijske demokracije zaustavio Peđu Grbina u 'Studiju 4'

Komentara 28

Avatar navijač
navijač
13:13 09.10.2014.

Vise ih je bilo na proslavi pravoslavnog uskrsa.

ST
stefj
12:56 09.10.2014.

SDP je napravio željeno. Seljenjem datuma državnih praznika potpuno je omalovažio državu i njezine simbole. A što očekivati od stranke koja je napustila sabor kada se trebalo glasati za neovisnost...

Avatar MK
MK
13:08 09.10.2014.

A (HRT-Balkans / Alias YUtel2) pak za sredisnji dnevnik izvlaci set ljudi koji kukaju kako je tesko zivjeti, na sto bi HRT-Balkans jos nadovezao kako je to eto vec zadnjih 23 godina tako (...ne govoreci naravno o ratu i okupaciji sve do 1998)... Medu ostalim je prikazan i 23 godina star momak koji u Hrvatskoj od sviranja gitarom nemoze zivjeti - neznam sto da na to kezem osim to, da i u Svicarskoj ima takvih! ...Kada HRT-Balkans jednom bude pokazao na 8.10 povratnike koji su se 90-tih vratili u Hrvatsku (...a samo od moje obitelji je njih 12) i kako su se uklopili u drustvo - e onda cu povjerovati da je to "hrvatska" a ne "jugo-nostalgicarska" TV-kuca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije