Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zadovoljni rezultatima

Nova studija: Visoka razina antitijela i šest mjeseci nakon cijepljenja Modernom

FILE PHOTO: Vial labelled "Moderna coronavirus disease (COVID-19) vaccine" placed on displayed Moderna logo is seen in this illustration picture
Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
13.08.2021.
u 23:11

Zaključeno je da su antitijela protiv svih poznatih varijanti koronavirusa bila prisutna u organizmu i šest mjeseci nakon druge doze, uključujući i delta varijantu

Nova studija pokazala je da su osobe koje su dvaput cijepljene cjepivom Moderne i šest mjeseci nakon druge doze imale visoku razinu antitijela na virus koji uzrokuje covid-19, uključujući i delta varijantu. Tvrtka je izvijestila da je zadovoljna rezultatima studije obavljene na manjoj grupi volontera te očekuje da bi novi podaci mogli pridonijeti novim saznanjima o potencijalnom docjepljivanju. 

Rezultati istraživanja, objavljeni u časopisu Science, temelje se na nasumičnom uzorku od osam dobrovoljaca iz triju dobnih skupina među kojima je praćena razina antitijela. Zaključeno je da su antitijela protiv svih poznatih varijanti koronavirusa bila prisutna u organizmu i šest mjeseci nakon druge doze, uključujući i delta varijantu.

Izvršni direktor Moderne Stephane Bancel je rekao: "Zadovoljni smo ovim novim podacima koji ukazuju na to da se visoka razina antitijela među cijepljenima dvjema dozama cjepiva Moderne protiv covida-19 održala kroz šest mjeseci, uključujući i varijantu koja izaziva najviše zabrinutosti - deltu."

"Očekujemo da će ovi podaci, kao i sve više dokaza iz stvarnog života pridonijeti većem broju informacija koje će koristiti zdravstvenim regulatornim tijelima u odlučivanju o tomu kako i kada eventualno primijeniti i treću dozu dodatnu dozu." 

Komentara 9

PV
prcko.vita
08:19 14.08.2021.

Moderna se pokazala kao najbolje cjepivo, svaka im čast i želim im puno uspjeha u daljnjem radu u istraživanju novih cjepiva i lijekova u borbi protiv raznih virusa i drugih stvari koje mogu ugroziti ljudsko zdravlje.

Avatar jambo
jambo
22:39 14.08.2021.

Ne budi Panj, cjepi se!

OK
okvarbudovič
20:59 14.08.2021.

ja bih se pelcoval drage volje,ali mi vjera to ne dozvoljava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije