Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Nova sloboda na poljsko-bjeloruskoj granici

Bez velikih, ali ne i bez ikakvih prepreka. Naša reporterka odlučila je isprobati kako ova nova sloboda kretanja na poljsko-bjeloruskoj granici funkcionira u praksi
02. listopada 2015. u 09:13 1 komentara 1381 prikaza
Foto: DW video screenshot

Nacionalni park Bjelovjeska šuma nalazi se na granici Poljske i Bjelorusije, zemlje o kojoj se često govori kao o posljednjoj diktaturi u Europi. Posjetitelji parka odnedavno mogu bez velikih birokratskih prepreka prelaziti granicu koja ga presijeca.

Bez velikih, ali ne i bez ikakvih prepreka. Naša reporterka odlučila je isprobati kako ova nova sloboda kretanja na poljsko-bjeloruskoj granici funkcionira u praksi.  

Franka Batelić
tužna vijest
Velika tuga u obitelji Franke Batelić: 'Otišla je sama, iznenada,u tišini...'
Aquaestil
PROMO
Preživjeli smo sve krize, stvorili međunarodni brend i proširili posao, a sada otvaramo nova radna mjesta
  • Bulaba:

    Oh, koja slučajnost, isprobavanje mogućnosti slobodnog prolaska granice između Poljske i Bjelorusije baš sada, u svjetlu mogućnosti zatvaranja mađarske ograde. Ahahaha, pa kaj ste normalni, kaj stvarno mislite da će migranti sada kad počinje zima okrenuti u zaleđenu Transilvaniju, pa ... prikaži još! preko ratom zahvaćene Ukrajine, pa na Bjelorusiju u kojoj će biti metar snijega, odnosno prijeći nekoliko tisuća kilometara pustopoljine šibane ledenim vjetrom, da bi ušli u neprijateljski raspoloženu Poljsku i došli do Njemačke, ako mogu fino i bez puno muke kod svojih Zoke i Ostoje na puni pansion, i onda samo čekati priliku da ih netko prešverca do Njemačke.