Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEŠTO NOVO

Nova ruska televizija za intelektualce

mos
15.03.2010.
u 19:49

Peti kanal - koji se dosad emitirao u regiji Sankt Peterburgu - svojim emisijama i političkim talk-showovima želi privući milijun ruskih "intelektualaca" zasićenih postojećim mrežama, rekao je jedan od dioničara.

U Rusiji je počela emitirati nova TV postaja namijenjena intelektualcima kojima je televizija dosadila zbog prevladavajućeg žutila i panegirika Kremlju.  

Peti kanal - koji se dosad emitirao u regiji Sankt Peterburgu - svojim emisijama i političkim talk-showovima želi privući milijun ruskih "intelektualaca" zasićenih postojećim mrežama, rekao je jedan od dioničara, producent Aleksandar Rodnjanski u dnevnom listu Izvestija.

U tu svrhu, Pjatij (peti na ruskom) izvukao je iz zaborava televizijske zvijezde iz 1990-ih koje simboliziraju prošlo vrijeme, kada je na ruskoj televiziji vladala sloboda ponašanja, kao što je Svetlana Sorokona, spikerica u televizijskoj informativnoj emisiji "Vesti" na državnoj postaji Rosija.

No neki stručnjaci misle da je promjena regionalne postaje u saveznu politički projekt ruske vlasti koja se već priprema za predsjedničke izbore 2012.

Naime, direktor Petog kanala, čiji je najveći dioničar "Nacionalna medijska grupa" (NMG) koja nadzire i jedinu neovisnu mrežu Ren-TV i prokremaljski dnevni list Izvestija - je Jurij Kovaljčuk, blizak premijeru Vladimiru Putinu.

- Kovaljčukovo medijsko carstvo moglo bi biti medijski resurs kojim će se Vladimir Putin koristiti na idućim predsjedničkim izborima - ističe ruska agencija Rosbalt.

Medijski prostor u Rusiji uvelike nadzire vlast, osim nekoliko listova i radija Eho Moskve.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije