Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Knjiga za sve

Nova ravnateljica knjižnice: Surađivat ćemo i sa zatvorom, bolnicom...

knjižnica
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
10.01.2015.
u 12:59

Pokrenut ćemo i projekt Knjiga na vratima doma, u sklopu kojeg bismo korisnicima koji se više ne mogu kretati, knjige dovozili na kućnu adresu- najavila je Jasmina Milovčić

Moja je vizija da Gradska knjižnica postane opće prepoznato kulturno, obrazovno i informacijsko središte zajednice. Kao Narodna knjižnica, moramo biti i jesmo otvoreni svim skupinama ljudi grada Karlovca i šire, no smatram da se moramo još više približiti korisnicima, aktivnije prezentirati jer u nekim djelatnostima još nismo prepoznati - kazala je Jasmina Milovčić nova ravnateljice Gradske knjižnice Ivna Goran Kovačić u Karlovcu.

Kulturna platfortma Karlovca

Kaže kako knjižnica ima odlične programe, poput projekta Bebe u knjižnici, Programa za slijepe i slabovidne osobe, za treću životnu dob, te projekt Pitaj knjižničare koje treba nastaviti i doraditi.

– Moramo korisnike naviknuti da koriste i niz naših drugih usluga, da shvate da u knjižnici mogu koristeći računalo i internet, pronaći odgovore na sva pitanja koja ih zanimaju pretražujući širok spektar informacija uz pomoć knjižničara. Naime, netko od školaraca tko nema kod kuće tu mogućnost, u knjižnici može u potpunosti napisati seminarski rad; od potrage za informacijama, pisanja, printanja.

Smatram da knjižnica mora biti dio jedne zajedničke kulturne platforme grada - kazala je J. Milovčić.Najavila je suradnju knjižnice s još nekim skupinama građana, poput beskućnika, zatvorenika, pacijenata u bolnicama ili s Obiteljskim centrom.

– S centrom ćemo raditi edukativne programe, a svojevrsne male knjižnice, primjerice u bolnici ili u karlovačkom zatvoru. Pokrenut ćemo projekt Knjiga na vratima doma, u sklopu kojeg bismo korisnicima koji se više ne mogu kretati, knjige dovozili na kućnu adresu.

Uz pomoć Fonza za energetsku učinkovitost, postavili bismo i Zelenu knjižnicu energetske efikasnosti s publikacijama na tu temu - dodala je ravnateljica.

Do novca preko EU

Projekti će ovisiti o sredstvima, dodala je, do kojih će ubuduće pokušati dolaziti i preko EU fondova kao partneri u zajednički projektima s drugim institucijama.

– Želimo se više afirmirati u području e-izdavaštva i e-sadržaja, te edukaciji informacijske pismenosti. Uz pomoć donatora nastojat ćemo nabaviti tablet računala i ponuditi građanima da upoznaju mogućnost elektroničkih izdanja - pojasnila je Jasmina Milovčić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije