Naslovnica Vijesti Crna kronika

Nova prijava za sisačkog trovača Dragomira Pavlovića

Dragomira Pavlovića policija otprije sumnjiči da je zajedno s Gordanom Laktašić sredinom kolovoza otrovao Siščanku Jadranku Podgoršek.
12. listopada 2010. u 16:04 1 komentara 10 prikaza
Gordana Laktašić u pritvoru s mužem čeka daljnju istragu
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL

Još jedna kaznena prijava podnesena je protiv sisačkog trovača, 36-godišnjeg Dragomira Pavlovića. Ovaj put policija ga sumnjiči za kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode, razbojstvo i podvođenje.

Policija sumnja da je Pavlović 19-godišnju Siščanku potkraj svibnja ove godine zaustavio na ulici u Sisku te joj prijetio i uz primjenu fizičke snage odveo u svoj stan iz kojega je nije puštao dva dana. Žena je iskoristila njegov trenutak nepažnje i ipak uspjela pobjeći kroz prozor.

Tijekom prisilnog boravka u stanu osumnjičeni je nad djevojkom počinio i razbojstvo tako što joj je u kavu ubacio omamljujuće sredstvo, a potom joj ukrao mobitel i ručni sat čija je ukupna vrijednost oko 1200 kuna.

Osim toga, sumnjiči ga se da je na štetu te iste djevojke potkraj lipnja prošle godine počinio i kazneno djelo podvođenja tako da ju je nazvao telefonom te je uz prijetnju smrću prisilio da dođe u jedan sisački ugostiteljski objekt gdje ju je predstavio njoj nepoznatom muškarcu i rekao da mu uz novčanu naknadu mora pružiti seksualne usluge. Djevojka je potom s tim muškarcem otišla u sobu jednog sisačkog objekta u kojemu se pružaju usluge smještaja, gdje joj je muškarac dao 900 kuna i potom pokušao skinuti odjeću s nje, ali je ona pobjegla iz sobe i otišla u stan osumnjičenog 36-godišnjaka koji joj je uzeo svih 900 kuna dobivenih od nepoznatog muškarca.

Dragomira Pavlovića policija otprije sumnjiči da je zajedno s Gordanom Laktašić (31) sredinom kolovoza otrovao Siščanku Jadranku Podgoršek (46) tako što joj je u alkoholno piće stavio tablete protiv shizofrenije, od čega je nesretna žena umrla. Liječnici su isprva smrt Jadranke proglasili prirodnom, no naknadno je policija dobila informacije o tome da je u njenu smrt upleten sisački trovački dvojac te je toksikološkim vještačenjem to i dokazano. Još uvijek se čeka potvrda da su otrovali i profesora tjelesne kulture u Ekonomskoj školi Sisak Damira Zaimovića (62) koji je umro u srpnju. Njegovi posmrtni ostaci također su ekshumirani, no toksikoloških nalaza još nema.

Osumnjičeni izvanbračni par Gordana Laktašić (31) i Dragomir Pavlović (36) u pritvoru je od rujna, a od ranije Gordana ima zabilježenih 14 kaznenih djela, a Dragomir čak 39 prijava.

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

  • mozel:

    Kada se znade za njihova djela i nisu osujecena za daljnje djelovanje,pa niste trebali jos da ih uhitite ili se je cekalo da naprave barem 1oo kaznenih djela pa da se onda otpocme sa uhidbom.