Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNESEN PRIJEDLOG

Nova ponuda ministarstva: Svima dodaci, a sucima i tužiteljima u prvom stupnju 26% veće plaće

Dubrovnik: Svečano obilježen "povratak" Trgovačkog suda u Grad
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/2
26.04.2023.
u 16:44

Predstavnici radne skupine do petka će dostaviti mišljenja na zakonski prijedlog, nakon čega će Ministarstvo pravosuđa i uprave prijedlog uputiti u daljnju zakonodavnu proceduru

Plaće prvostupanjskih pravosudnih dužnosnika povećale bi se za više od 26 posto u neto iznosu, prema novom prijedlogu Ministarstva pravosuđa i uprave, koji je iznesen na sastanku radne skupine za izmjene Zakona o plaćama sudaca i drugih pravosudnih dužnosnika.

Ministarstvo pravosuđa i uprave, nakon dodatnih analiza, predložilo je povećanje osnovice za izračun plaća svih pravosudnih dužnosnika za 8 posto (što je isto kao i u ranijem prijedlogu, op.a.), povećanje koeficijenta za prvostupanjske suce i zamjenike državnih odvjetnika na prvom stupnju s 3,54 na 4,21 te ostvarivanje prava na druga materijalna prava koja prema postojećem zakonodavnom okviru ne ostvaruju, pravo na naknadu za prijevoz u mjesto stanovanja, regres i božićnicu, navodi se u priopćenju MPU o iznesenom prijedlogu na radnom sastanku.

Predstavnici radne skupine do petka će dostaviti mišljenja na zakonski prijedlog, nakon čega će Ministarstvo pravosuđa i uprave prijedlog uputiti u daljnju zakonodavnu proceduru, a radna skupina nastavit će raditi na cjelovitom uređenju sustava plaća pravosudnih dužnosnika, obrazlaže se u priopćenju MPU-a.

>> Hrvatski sabor tužio tajnicu, pa izgubio na sudu

Komentara 6

LO
luka_os
18:06 26.04.2023.

Pa ja vodom postupke 8 god. Kad dodjem na sud sudac bleji u jednu tocku prica o svom zivotu i samo nam nabijaju troskove. Imate suce koji doslovno 2 predmeta godisnje rijese

LA
lajh1985
17:42 26.04.2023.

Hoce rjesavat sporove 26% brze ili za svoj nerad hoce vise para i mozda isto rada kao i do sada. Ili bare vec kad bi radili isto da 26% postenije donesu presudu

OT
otrovnijezik
17:14 26.04.2023.

A zato je pakistanac dobio 12 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije