Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treći predmet

Nova optužnica za Sanadera zbog jeftine prodaje struje?

sanader (1)
Marko Prpić/PIXSELL
03.01.2012.
u 22:35

Riječ je o optužnici za jeftinu pretprodaju struje šibenskom TLM i Aluminiju iz Mostara. Sanader je i u ovom predmetu u najgorem položaju jer je, prema neslužbenim informacijama, cijela priča organizirana zbog njegove osobne koristi

Ivo Sanader, neslužbeno doznajemo, mogao bi kroz nekoliko dana biti optužen i u trećem predmetu. Riječ je, naime, o optužnici za jeftinu pretprodaju struje šibenskom TLM i mostarskom Aluminiju, zbog čega je HEP-u prema tvrdnjama Uskoka, nanesena šteta od 600 milijuna kuna.

Istraga u ovom predmetu krenula je u svibnju 2010. godine i njome su bili obuhvaćeni bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec, nekadašnji šef HEP-a Ivan Mravak i bivši šef TLM-a Ivan Koštan.

Mravak je zbog toga i bio uhićen dok je Polančec u to vrijeme bio pritvoren zbog afere Spice. I jedan i drugi su odbijali optužbe da su odgovorni za sklapanje ugovora štetnog za HEP.

Polančec je tvrdio da su se sve odluke po ovom pitanju donosile u vladi te na užem predsjedništvu HDZ-a dok je Mravak pred istražiteljima govorio kako nije bio samostalan u odlučivanju već je morao slijediti upute tadašnjeg premijera. Govorio je također da on osobno ne bi potpisao takav ugovor sa TLM-om jer je jasno da je štetan za tvrtku kojoj je bio na čelu.

Prema neslužbenim informacijama Uskok je protiv Mravka donio rješenje o obustavi istrage te će on svoj sljedeći iskaz u ovo predmetu dati u statusu svjedoka.

Što se tiče Polančeca kod kojeg je Uskok odustao od kaznenog progona u slučaju prepuštanja ine mađarskom Molu čini se da situacija nije još riješena do kraja te nije posve jasno je li on doista doveo vladu u zabludu prilikom odlučivanja prilikom poskupljivanja električne energije.

Kako bilo, Sanader je i u ovom predmetu u najgorem položaju jer je, prema neslužbenim informacijama, cijela priča organizirana zbog njegove osobne koristi koju je navodno imao od njemačke tvrtke Daimler benz, koji inače ima udio u vlasništvu mostarskog Aluminija.

Ključne riječi

Komentara 28

Avatar Piruška
Piruška
08:21 04.01.2012.

Rješenje je : zaposliti Sanadera u HEP-u pa da svi imamo jeftinu struju !

UT
utatica
22:59 03.01.2012.

ma dajte najte, pa i dalje to radi Hrvatska, definitno ovo je montirani i politički moitvirani proces!

MI
miso
23:29 03.01.2012.

Predmetni ugovor od 640 milijuna kuna štete u vezi HEP/TLM/ALUMINIJ potpisala je Jadranka Kosor. Kako se ona ovdje ne spominje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije