Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KBC ZAGREB

Nova oprema i radovi na Rebru stoje 57 milijuna kuna

'01.06.2011.Zagreb KBC Rebro Zagreb, premijerka Jadranka Kosor i ministar zdravstva Darko Milinovic sa suradnicima posjetili su nove odjele nuklearne medicine i zavod za radiologiju, kojom prilikom su
'Robert Anic/PIXSELL'
VL
Autor
Diana Glavina
01.06.2011.
u 19:02

Uz 37 milijuna kuna koje je osiguralo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, bolnica je podigla i kredit od 20 milijuna kuna

Klinički bolnički centar Zagreb ima novi nastavni centar, preuređene prostore Klinike za reumatske bolesti i rehabilitaciju te preuređene dijelove Klinike za neurologiju i Klinike za unutrašnje bolesti, ukupne površine oko 3150 četvornih metara.

Zagrebački KBC ima i novi linearni akcelerator za radioterapiju onkoloških pacijenata te novi uređaj za radiološku angiografiju. Svečanosti otvaranja rekonstruiranih dijelova objekata bolnice na Rebru te novonabavljene opreme – koju je poslije i obišla – prisustvovala je jučer premijerka Jadranka Kosor. Posebno je istaknula kako bez potpore resornog ministarstva i Vlade ne bi bilo ni rezultata.

– Deset milijardi kuna uloženo je u tri godine u zdravstvo, čak 800 milijuna kuna u novu medicinsku opremu. Dakle, i u teškim financijskim uvjetima nastojali smo očuvati sustav. A riječ je o dobro i vrijedno uloženom novcu, o ulaganju u zdravlje ljudi – istaknula je premijerka.

Ravnatelj KBC-a Zagreb akademik Željko Reiner rekao je da je ukupna vrijednost radova i opreme veća od 57 milijuna kuna. Od toga je izravno iz sredstava Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, odnosno iz državnoga proračuna, osigurano više od 37 milijuna kuna, dok je oko 20 milijuna kuna osigurano kreditom koji je podigla bolnica.

KBC Zagreb najveći je i najvažniji zdravstveni, znanstveno-istraživački i nastavni bolnički sustav u Hrvatskoj. Sastoji se od 30 klinika i kliničkih zavoda, smještenih na pet lokacija, a zapošljava oko 5300 ljudi. U KBC-u je godišnje na stacionarnom liječenju oko 70.000 bolesnika, a ambulantno više od milijun pacijenata, u bolnici se obavi više od 30.000 operacija, istakao je Reiner. Po mnogim medicinskim postupcima KBC Zagreb jedinstvena je bolnička ustanova u Hrvatskoj koja ujedinjuje sve dijagnostičke metode i terapijske zahvate s visokokvalitetnim i visokodiferenciranim medicinskim uslugama. Oko 50 posto svih referentnih centara Ministarstva zdravstva kao službeno priznatih središta izvrsnosti nalazi se u KBC-u Zagreb.

– Uvjereni smo da su novi sadržaji i oprema jamstvo da će bolnica i u budućnosti predstavljati vrh hrvatske medicine i pružati ono najbolje što svjetska medicina danas može dati bolesnicima – zaključio je Reiner.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije