Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mamić 'otpustio' Miljevića

Nova odgoda suđenja Mamićima, a sudac upozorio sve okrivljenike

Zdravko Mamić dolazi na Sud BiH, gdje će danas biti odlučeno da li će biti izručen u RH
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/2
01.02.2021.
u 10:57

Ukoliko bude novih otkaza punomoći, sudsko vijeće će prdložiti predsjedniku suda da vam svima postavi odvjetnika po službenoj dužnosti, zajedno s onima koje ste izabrali. Ova rasprava se mora održati i sud će po tome raditi – poručio je sudac Davor Mitrović

Kako se moglo i očekivati, sedmi put zaredom odgođen je početak suđenja Zdravku Mamiću, bratu mu Zoranu i sinu Mariju, Damiru Vrbanoviću, Nikkyju Arthuru Vuksanu, Igoru Kroti i Sandru Stipančiću za izvlačenje najmanje 144 milijuna kuna iz Dinama. Naime, Zdravko Mamić opozvao je punomoć svom odvjetniku Veljku Miljeviću pa mu je postavljen branitelj po službenoj dužnosti Mario Vrabac iz Osijeka.

Obavijest o tome na sud je stigla u petak. Dostavljen je danas, pak, podnesak Veljka Miljevića u kojem obrazlažu razlozi za opoziv punomoći.

- U petak, neću ponavljati da je ponovno bilo u 11 sati, stigao je otkaz punomoći odvjetniku Veljku Miljeviću. Rečeno je da će se naknadno obrzaložiti, a taj podnesak, na dvije i pol stranice, stigao je danas na sud. Svi ti navodi bili su poznati, neki od prije dvije i pol godine, a neki od prije nekoliko mjeseci – od nezakonite presude, nezakonitog rješenja o suđenju u odsutnosti i tako dalje – započeo je sudac Davor Mitrović.

Novom Mamićevom branitelju Mariju Vrabcu optužnica je dostavljena neposredno prije ročišta pa je on zatražio odgodu glavne rasprave.

- Sam spis nisam vidio, ali čuo sam da ima 65.000 stranica pa moram zatražiti rok kako bih ga proučio i pripremio se za obranu.. S obzirom na enormnu količinu spisa i ograničene kapacitete mog ureda, radim sam i imam desetak predmeta trenutno samo na ovom sudu, smatram da bi primjereni rok bio isti onaj koji je USKOK imao za provođenje istrage i podizanje optužnice. Znam da to nije moguće, pa predlažem da mi se za očitovanje i pripremu obrane odobri rok koji je bio potreban i sudskom vijeću da izvrši uvid u spis, a vi sami znate koliko vam je trebalo – rekao je odvjetnik Vrabac.

- Vijeće je bilo prisiljeno prihvatiti zahtjev odvjetnika Vrabca, bez obzira na osnovanost ili neosnovanost opoziva punomoći. Ukoliko bude novih otkaza punomoći, sudsko vijeće će predložiti predsjedniku suda da vam svima postavi odvjetnika po službenoj dužnosti, zajedno s onima koje ste izabrali. Ova rasprava se mora održati i sud će po tome raditi – poručio je sudac Davor Mitrović. Sljedeći pokušaj početka suđenja je sredinom ožujka.

Ključne riječi

Komentara 4

BF
bf22
22:00 01.02.2021.

sudac je učinio sve što je u njegovoj moći,i rekao im: "sram vas bilo"... i to je sve što može,a suđenje će otići u zastaru, zato što nam je pravosuđe na razini afričkih država

BS
@bserver
13:09 01.02.2021.

Još jedno ismijavanje hrvatskih građana kojima se stanovi stave na bubanj ako ne plate jednu ratu struje! Hrvatsko pravosuđe može lako prekinuti igre kapitalnih kriminalaca koji idu na zastare. Od samog starta predmeta, odrediti branitelja po službenoj dužnosti koji će biti uz odvjetnika po izboru optuženika. U tom slučaju prekid se ne bi mogao desiti a zašto se to ne radi pitajte Sessu za kojeg Mamić tvrdi da je korumpiran. Lako da nije jedini! Besramno!

GE
generacija57
13:00 01.02.2021.

Najte ga srati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije