Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONIŠTENA POLITIKA ANGELE MERKEL
Povratak na članak

Nova Njemačka: Scholz gradi ratni stroj i nije baš sklon Hrvatima

Scholzova Njemačka smatra da bi isključivanje nuklearne energije u ovom trenutku bila ozbiljna pogreška, a to je bio jedan od glavnih projekata bivše kancelarke. Vlada već sada pravi popis za nabavku tenkova, vojnih zrakoplova, brodova, helikoptera i drugog oružja za Bundeswehr. Cijena – 100 milijardi dolara. Njemačka postaje vojna supersila

Komentari 63

TO
tolitol
21:38 11.06.2022.

Ajmo malo pogledati u vlastito dvorište. Politika prema BiH koju su godinama vodile (pretežito) lijeve vlade (Račan i Milanović, tj. SDP i HNS) i za vrijeme Mesićevih mandata bile su najštetnije za interese Hrvata u BiH. . Očekivati od Nijemaca (ili bilo koga drugoga) da budu veći Hrvati od samih Hrvata, a istovremeno ti je godinama popriličan dio političke scene u zemlji bez rezervi podržavao Sarajevo, je neozbiljno. Trebat će jako puno rada dok se stvari polako ne dovedu u redu. Najgore je pristati na priču da smo neka vrsta vječne žrtve (što je pogubnost u koju su upale naše "komšije").

VL
IZ
Izilajf
23:52 11.06.2022.

Ah, najviše neskloni hrvatima su hrvati. Nema škuda za toliko Juda... Pustimo Njemačku.

VL
ST
stefj
21:50 11.06.2022.

To što Scholz priča da će puno uložiti u vojsku ne znači ništa. Priča on jako puno u zadnje vrijeme pa se apsolutno ništa od toga nije ostvarilo. Čak je pitanje da li je Njemačka isporučila kacige za pomoć Ukrajini čime se u početku hvalila, nema niti kaciga, niti borbenih vozila, čak nije isporučila niti tenkove iz rezerve Poljskoj ili vozila Grčkoj... Izraz šolcanje nije nastao bez veze...

VL
Avatar Foton
Foton
02:30 12.06.2022.

Hrvatska hvala Bogu nije nekakav problem za EU i NATO, zato se njome nitko ozbiljno ne bavi, kao i na pr sa Portugalom ili Litvanijom. Srbija je naprotiv ogroman problem, potencijalno ruski trojanski konj na Balkanu, ili izvor novog ratata u Bosni . Zato se s njima puno bave, ne iz neke ljubavi, nego od brige da opet ne naprave neki veliki problem normalnom svijetu. Sto manje je Hrvatska na tapetu, to bolje.

VL
DU
Deleted user
22:55 11.06.2022.

Kao što je Tolitol već napisao, da hrvati nisu skloni hrvatima (sami sebi)... Kako očekivati sklonost od tuđeg naroda.

VL
DU
Deleted user
22:11 11.06.2022.

Biti će oni velika supersila,a Izrael će im najviše pomoći na tom putu,kao i uticajni židovi u svijetu.

VL
NA
nahty
22:39 11.06.2022.

Dok ga on izgradi u politici će i sam biti prošlo svršeno vrijeme. Čovjek je ionako zalutao u nju.

VL
RO
romobil
21:37 11.06.2022.

Ni Hrvatice nisu sklone Hrvatima...big deal.

VL
BA
bacenheider
08:32 12.06.2022.

Mi smo sami sebi najveci problem.Poslije dolaska na vlast Racana i Mesica 2tisucete dolazi do promjene izbornog zakona i to po nalogu Visokog Medunarodnog predstavnika u BiH i od tada Bosnjaci biraju Hrvatima predstavnike u vlasti.Pa to je i samm Mesic trazio.Zasto su sestorica Hrvata iz BiH osudena,pa zato jer su Puhovski,Pusicka,a pogotovo Mesic svjedocili protiv njih,a sve da se Mesic osveti Tudmanu,a mi glupani u HR smo ga u dva mandata birali za predsjednika.Poslije te presude sestorki,bosnjacka politika se iz korijena mijenja prema Hrvatima i Hrvatskoj i ponjima je sad i Hrvatska agresor u BiH.Do Splitskog sporazuma Tudman-Izetbegovic vojska RS drzala je vise od sedamdeset posto BiH i poslije akcija Hv-a,HVO i ABiH dolazi do velikih oslobadanja teritorija i tad su Srbi pristali na mirovne pregovore u Daytonu.

VL
BA
banini
11:41 12.06.2022.

To da su Nijemci u stanju izgraditi ratni stroj nije upitno, no pod koju cijenu i dali su Nijemci koji su zadnjih 50 godina živjeli udobno i bogato to mogu prihvatiti, a da to ne osjete drastičnim padom svih benefita koje su dosad uživali, velikim dijelom i zato jer nisu baš puno trošili na naoružanje i vojsku. što se tiče "ljubavi prema" Hrvatima, nije ih voljela ni Angela Merkel. Stoga treba u potpunosti odbaciti izreku "danke Deutschland !" Za svoju ulogu u priznanju Hrvatske dobili su naše telekomunikacije bez i jedne lipe, i iz nas isisavali milijarde (i još to rade). Kao što su Talijani i Austrijanci dobili banke, isto tako su isisali preko njih ogroman broj milijardi, Francuzi pak tunel "Učku" i Vatikan tzv. "Vatikanske ugovore" (cca milijarda godišnje i ogroman utjecaj u nazovi sekularnoj državi), nešto sitno su uzeli i Amerikanci, no neznatno (npr preko Bechtela i Enrona). Zato hvala nikome od nabrojanih, jer oni su svoje naplatili i još uzimaju, možda Amerima, ali sigurno Islandu i njemu sličnima koji su nas priznali bez uzete lipe i trgovine utjecajima. To je istina o "ljubavi" velikih i moćnih prema malima i siromašnim. A mi smo zadnji jade u EU !

VL
Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
08:44 12.06.2022.

Nije on sklon ni Nijemcima. Mislim da nece dugo.

VL
DU
Deleted user
07:40 12.06.2022.

Njemačka nije suverena država od kraja drugog svijetskog rata .znači država sa naj više američkih baza i vojnika

VL
Avatar Cantor
Cantor
22:53 11.06.2022.

Gdje je nestala ”Feministička vanjska politika” koju je Baerbock tako entuzijastično najavljivala?

VL
Avatar majkuvam
majkuvam
10:04 12.06.2022.

Scholz će ući u povijest kao najnesposobniji kancelar Njemačke.

VL
Avatar joshan
joshan
21:53 11.06.2022.

stojovođa scholz juri s brzim vlakom ravno u ponor,kao i čitava europa....

VL
RO
Roniya
21:37 11.06.2022.

Blago Americi sa ovakvom inteligencijom u Europi. 🤦🏻‍♂️

VL
AB
abfotokeramika
12:17 12.06.2022.

Grobar europe. Američki isprdak.

VL
VI
@viktor2212emil@
00:24 13.06.2022.

Jučer nacionalsocijalisti, danas socijaldemokrati. Razlike nema, jer je korijen isti, a to je bezbožna komunistička zločinačka ideologija. Sa nacionalsocijalistima znamo kako je završilo, a sa socijaldemokratima trebamo tek vidjeti.

VL
ĆI
Ćiba
06:57 12.06.2022.

Scholz postupa tako jer nemoze ipak Hrvatska koja se ponaša u sukobu kao neutralno jare imati isti kredibilitet kao Njemačka. To je jasno!

VL
BE
Belkanto
22:26 11.06.2022.

Moj dida je uvijek govorio: - Najvise volim Njemacku kad ih ima nekoliko! Ovo opet vodi k zlu.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.