Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Nova moda: U Krapini parkira se na zebrama

12.11.2008.
u 16:44

Samo se u Krapini obilježeni pješački prijelaz smatra dodatnim parkirališnim mjestom zbog blizine ljekarne i dječjeg vrtića te svoga komoditeta, parkiranje je na zebri najnormalnija pojava – požalili su nam se stanari Magistratske ulice u Krapini. Osim stanara s tim se problemom svakodnevno susreću korisnici službenog parkirališta u Magistratskoj, Udruga slijepih, Udruga invalida rada, Konzervatorski zavod i stanari zgrade u dvorištu.

U Krapini nema pauka
Problem nastaje zbog nemogućnosti izlaska ili ulaska u vlastito dvorište zbog nepropisna parkiranja na zebri. Glasna raspravljanja, trubljenja i napete situacije svakodnevna su pojava. Unatoč čestim pozivima policiji i Gradu Krapini ništa se ne događa, kazne se ne naplaćuju, a sve to predugo traje, ogorčeni su Krapinčani. Prema podacima zagorske policije u prvih deset mjeseci ove godine u Krapini ustanovljeno je 500 prekršaja nepropisna parkiranja.

U istom razdoblju 2007. bilo je 250 prekršaja te se može zaključiti kako je unatoč povećanju broja poduzetih represivnih mjera, nepropisnog parkiranja i dalje ima. Ubuduće će policija još aktivnije djelovati na gradskim ulicama, najavljuju iz PU krapinsko-zagorske.

Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama policajac ili komunalni redar može narediti da se automobil premjesti na drugo mjesto ako je zaustavljeno ili parkirano na cesti na kojoj ugrožava sigurnost prometa ili ometa normalno prometovanje te kad je parkirano ili zaustavljeno na mjestu rezerviranom za osobe s invaliditetom, na obilježenom pješačkom prijelazu, pješačkom otoku i slično. Grad ima odluku o uređenju prometa, ali nema pauka.

Fizičke zapreke
Problem se parkiranja može riješiti i organiziranjem jedinica prometne mladeži, a krajnje je rješenje postavljanje zapreka. Gradonačelnik Josip Horvat napominje kako bi policija trebala još više kažnjavati. Suglasan je da su zapreke najbolje rješenje, a to će se i ostvariti u sklopu uređivanja Trga Ljudevita Gaja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije