Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Namješten natječaj

Nova kaznena prijava protiv gradonačelnika Karlovca

mozart
kristina štedul fabac/pixsell
14.10.2011.
u 09:48

Sve su znali gradonačelnik
 Damir Jelić, zamjenica Marina Kolaković i pravnik Željko Pakšec, tvrdi Ivan Grbiniček

– U dogovoru s odvjetnicima pripremam kaznenu prijavu protiv osoba u gradskoj upravi Karlovca zbog zloporabe položaja i ovlasti vezanim uz javne natječaje za davanje u zakup gradskih prostora. Ne znam tko je krivac u ovom procesu, no o svemu sam prije podnošenja prijave u više navrata upozoravao i gradonačelnika Jelića, njegovu zamjenicu Kolaković i pravnika Pakšeca, no ništa nije učinjeno – rekao je Ivan Grbiniček, poznati karlovački ugostitelj.

 Tako bi se gradonačelnik Jelić nakon dvije kaznene prijave za tvrtku Centar Gradnja opet mogao naći u centru interesa krim-policije. Grbiničeku je sporan natječaj koji je Grad raspisao u lipnju. U njemu se nalaze i prostori na Korzu, jedan Karlovčanima poznat kao slastičarnica Mozart.

 Trostruka najamnina

 – Javio sam se na natječaj i ponudio 130 kuna zakupnine za kvadrat. Javila se i tvrtka Vuljanić slastice koja je ponudila gotovo tri puta manji iznos, tek 38 kuna. Nakon toga dobio sam odluku Grada da mi se taj prostor daje u zakup, a zatim čak tri mjeseca kasnije poništava se ista odluka s objašnjenjem da je došlo do proceduralne greške. Već tada mi je bilo jasno da se nekom pogoduje. U listopadu je ponovno raspisan natječaj. Ako je sadržaj natječaja suprotan zakonu, tada se po službenoj dužnosti mora poništiti cijeli. No, u novom natječaju u zakup se daju samo prostori za koje sam ja bio zainteresiran. Zato ću sve prijaviti DORH-u – ispričao je Grbiniček.

O svemu je izvijestio i Državni inspektorat koji je u međuvremenu zatvorio spornu slastičarnicu zbog nepostojanja minimalnih tehničkih uvjeta za rad. Grbiniček naglašava da je u čitavom procesu niz drugih nelogičnosti koje policija treba istražiti, no i da se zbog ovakvih situacija Gradu nanosi velika financijska šteta.

 Oštećen proračun

 – Pitam tko je odgovoran što Grad odavno ne ubire mojih 130 kuna po kvadratu za najam. Umjesto toga, prostor zjapi prazan. Neshvatljivo mi je da je dosadašnja najamnina za taj prostor bila 1400 kuna mjesečno, iako se nalazi u strogom centru grada, a s druge strane ja za manje atraktivnu lokaciju plaćam čak 11.000 kuna najamnine – zaključuje Grbiniček. Takvih slučajeva ima još, a u mnogim od njih se ni ne uplaćuje novac već se iznosi otpisuju ili prebijaju s ulaganjima.

Komentara 1

BI
boli istina
16:43 14.10.2011.

E moj Ivo.Zar Ti nije jasno gdje zivis.ZNA SE ali Ti nikako da skuzis ciji clan treba da budes.Strpi se malo nicija nije gorila do zore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije