Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštetio tvrtku

Nova kaznena prijava protiv bivšeg direktora glinskog Komunalca

'SIS..081112.....GLINA....ODLAGALISTE GMAJNA... PRIJE ZATVARANJA ULAZA I ÈUVARSKE SLUŽBE SAKUPLJAÈI SEKUNDARNIH SIROVINA SU VLADLAI ODLAGALIŠTEM...'
'TADIJA ODIC'
22.11.2012.
u 15:18

Franjo Rom je dopustio da se na gradskom odlagalištu dovozi otpad iz Svete Nedjelje, Lasinje i Pokupskog po nižoj cijene od određene

Protiv bivšeg direktora glinskog Komunalca Franje Roma policija je podnijela još jednu kaznenu prijavu, ovaj puta zbog sklapanja štetnog ugovora i nesavjesnog gospodarskog poslovanja čime ga se tereti da je oštetio Komunalac za više od 670.000 kuna. Policijska uprava Sisačko-moslavačka priopćila je, ne navevši identitet, da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je 45-ogodišnjak iz Gline kao direktor oštećenog trgovačkog društva, tijekom 2007. godine s drugim trgovačkim društvima sklopio nekoliko ugovora o korištenju prostora glinskog trgovačkog društva po znatno nižoj cijeni od one koja je bila propisna odlukom Grada Gline. Temeljem tih sklopljenih ugovora glinsko trgovačko društvo je fakturiralo račune po toj nižoj cijeni, čime je oštećeno za više od 670 tisuća kuna.

U Komunalcu i gradskim službama nisu htjeli  komentirati vijest, jer potvrdu, kažu, još nisu dobili. U telefonskom razgovoru gradonačelnik Milan Bakšić je rekao kako se vjerojatno radi o štetnom ugovoru o kojem je izvijestio na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

Tada je rečeno kako je Franjo Rom, kao direktor  Komunalca, dopustio da se na odlagalište otpada Gmajna  dovozi smeće iz Pokupskog,  Lasinje i Svete Nedjelje. Tuđi otpad naplatio je 1,5 kuna + PDV za kubni metar a gradskom odlukom propisana naknada je bila 22  kune plus PDV za otpad s područja Grada Gline. Pronađene su fakture za 33.000 kubika odloženog smeća te je  Komunalac  oštećen za više od  670 tisuća kuna. Ovo je jedna u nizu kaznenih prijava i istraga poslovanja u Komunalcu. DORH istražuje milijunske gubitake nastale otpisivanjem i zastarom velikog broja računa za  vodu, a istražuju se i  vrtoglavo visoki računi za servis opreme. (to/VLM) 

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
15:45 22.11.2012.

To je HDZ-ova politika...

H2
h2so4
10:35 23.11.2012.

I vidjet ćete, nakon svega, opet nikom ništa, jer u u Sisku ima jedna sutkinja(ADZ) koja sve te slučajeve uredno trpa u ladicu i čeka zastaru. Otpala bi mi ruka kada bi glasovao za te kriminalce. Mi svi gledamo na Sanadera (nek je tam gdje je) ,međutim,daleko najveću štetu su napravili lokalni gradski šerifi (uglavnom ADZ) i njima bi trebalo zapapriti.

IB
istina_boli
07:01 23.11.2012.

Ne zou ih dzabe KraDe ze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije