Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova Gradiška

Propao drugi pokušaj konstituiranja Gradskog vijeća

izbori
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
19.05.2016.
u 23:23

Od danas teče rok od 30 dana u kojemu se to vijeće mora konstituirati jer će u protivnome Novogradiščani ponovno na izvanredne izbore

Prošla su dva mjeseca od izvanrednih izbora za novogradiško Gradsko vijeće, a vijećnici ni u drugom pokušaju danas nisu konstituirali Gradsko vijeće.

Od danas teče rok od 30 dana u kojemu se to vijeće mora konstituirati jer će u protivnome Novogradiščani ponovno na izvanredne izbore, rekao je predstojnik državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji Mario Vučinić.

Na današnjoj sjednici SDP, Hrvatski laburisti - stranka rada i HDSSB za predsjednika Gradskog vijeća predložili su Borislava Vidošića, nezavisnog vijećnika sa svoje liste, a za zamjenika je predložen Dubravko Gubić (HDSSB). Nijedan nije dobio potrebnih devet glasova - protiv su glasovala dva vijećnika HDZ-a, a sva četiri vijećnika s liste Željka Bigovića bila su suzdržana.

Sa sjednice su izostali Dario Marenić (HSP AS), Davorin Slišurić (HDZ) i Zoran Jukić  (HSS).

Gradonačelnik Vinko Grgić (SDP) rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare kako neki vijećnici nisu došli, a neki su došli i "okrenuli leđa" napretku grada. "Svi su oni sudjelovali nekoliko mjeseci u predizbornoj kampanji jer su željeli biti gradski vijećnici. Svoje sugrađane su uvjeravali da su vrlo ozbiljni, da žele napredak ovome gradu, no izigrali su one koji su ih birali", istaknuo je.

Nakon neuspjelog pokušaja konstituiranja Gradskog vijeća ostavku je dala nezavisne kandidatkinja Mirela Glavaš, koja je bila izabrana na dužnost zamjenice gradonačelnika.  "Ne želim primiti niti kune iz gradske blagajne za puko naslikavanje i tapšanje po ramenu. Bolje tu volontersku naknadu usmjerite potrebitima", poručila je. Kako je među ostalim navela u priopćenju "osobni interesi naših političara te raznih stranki su veći nego grad, a grad nisu zgrade koje gradimo, nego ljudi koji ovdje žive"

U novogradiškome Gradskom vijeću koalicija SDP - Hrvatski laburisti - stranka rada ima sedam mjesta, koalicija HDZ-HSS-HSP AS pet, Kandidacijska lista Željka Bigovića četiri mjesta, a jedno mjesto pripada HDSSB-u.

Komentara 1

DU
Deleted user
07:24 20.05.2016.

Slavonija propada a oni se prepucavaju tko je pametniji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije