Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boris Trupčević odlazi s čela 24sata i iz medijske industrije

Nova generacija preuzima vodstvo u 24sata

19.11.2020.
u 08:12

Nakon teške 2020., nastavljamo dalje sa snažnim fokusom na rast, razvoj i inovacije, rekao je Zoran Turković

S čela 24sata, vodeće medijske kuće u Hrvatskoj, odlazi Boris Trupčević, a vođenje kompanije preuzet će nova generacija. Vodstvo preuzima dosadašnji član uprave Zoran Turković kojem će se u upravi pridružiti glavni urednik 24sata Goran Gavranović.

U 24sata, vodećoj medijskoj kompaniji, pažljivo su i dugo planirane promjene kako bi se, i nakon odlaska dugogodišnjeg čelnog čovjeka, nastavio rast. Uređivanje 24sata s vremenom će uz pomoć sadašnjeg glavnog urednika preuzeti glavni izvršni urednik Ivan Buča.

Ekipa od povjerenja

Boris Trupčević je na čelu kompanije proveo 5495 dana, odlazak je planiran ovoga proljeća, ali je odgođen zbog pandemije korone:

– Nakon točno 15 godina u 24sata odlučio sam krenuti u neke sasvim drukčije, nove i veće izazove. Odlazim iz medijske industrije, o čemu sam već dugo razmišljao. Upravo zato u našem predstavljanju ambicioznih planova za 2021. niste mogli vidjeti ni moje ime ni moju sliku. Taj detalj bio je dio pomno planiranog višemjesečnog procesa tranzicije u 24sata. Na čelu 24sata naslijedit će me Zoran Turković, a u upravi će mu se pridružiti Goran Gavranović koji će još neko vrijeme ostati na poziciji glavnog urednika i ‘pripremati teren’ za svojeg nasljednika Ivana Buču. To je ekipa u koju imam potpuno povjerenje, koja zna što radi i koja nastavlja uspješno voditi 24sata. Nakon odlaska s ove pozicije ostat ću povezan s tvrtkom Styria Media International u svojstvu savjetnika, a gdje nastavljam karijeru javit ću – uskoro. Želim vam od srca zahvaliti na prekrasnoj suradnji svih ovih godina!

Markus Mair, CEO Styria Media Grupe, sa žaljenjem je prihvatio Trupčevićev odlazak.

– Žao nam je zbog ove odluke, ali je moramo prihvatiti. Iznimno smo zahvalni Borisu za golem doprinos pozitivnom razvoju Styria grupe u Hrvatskoj, posebno na jedinstvenom uspjehu 24sata.

Klaus Schweighofer iz Styria Media Internationala istaknuo je da je Trupčevićev put od dolaska na čelo lista bio posut zvijezdama.

– Kao dio našeg top-menadžmenta, Boris je bitno doprinio našem uspjehu u Hrvatskoj, posebice dovođenjem 24sata na vodeću tržišnu poziciju u samo šest mjeseci od svog dolaska u Styriju krajem 2005. godine. Uvijek je planirao ostati od pet do deset godina. Sretan sam što je s nama ostao ukupno 15 – rekao je Schweighofer.

24sata već godinama na svim razinama priprema ljude koji mogu preuzeti vođenje kompanije u svakom trenutku – nova generacija je spremna za preuzimanje vodstva, a tvrtka je iskorak u novo doba potvrdila i dovođenjem vodećih autorskih pera Hrvatske i regije, s čim će se i nastaviti.

– Borisov novi poslodavac izabrao je velikog inovatora, vizionara i poslovnog čovjeka s pozitivnim vrijednostima što je recept za poslovni uspjeh, kazao je Zoran Turković, dodavši:

– Nakon teške 2020. nastavljamo dalje sa snažnim fokusom na rast, razvoj i inovacije osiguravajući pritom zadovoljstvo svih naših djelatnika koji su temelj našeg dosadašnjeg i budućeg uspjeha. Čestitam Ivanu i Goranu na novim izazovima, zaključio je Turković.

Stabilni i uspješni i u krizi

– Odlazim sretan, ispunjen i zadovoljan svim postignućima, rezultatima i iskustvima. U prve dvije godine 24sata napravili smo čudo na tržištu dnevnih novina, a kasnije je bilo toliko velikih uspjeha da ih ne mogu ni nabrojati, ali moram spomenuti da su redovito bili međunarodno zapaženi i nagrađivani. Ostavljam 24sata kao stabilnu tvrtku koja se uspješno prilagodila i ovoj posljednjoj krizi te kao najjaču i najutjecajniju medijsku kuću koja zna stvarati inovacije i koja je godinama predvodnik digitalne transformacije. Predajem 24sata vrhunskom timu profesionalaca koji su zaslužni za uspjehe koje sam u njihovo ime često predstavljao na medijskoj pozornici – rekao je Trupčević. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije