Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Nova era: Trump pokorio Ameriku, može li i svijet

Naslovnica
10.11.2016.
u 00:01

Trump je uspio nametnuti sebe i kao osobu koja će zaustaviti useljavanje, ali i riješiti odnose s važnim BRICS zemljama

Pobjednik, Donald John Trump, vitalni je 70-godišnjak. Rodom je iz New Yorka, gdje je završio vojnu školu Kew Forest, omiljeno odgojno okružje američkih domoljuba, a nakon isusovačkog Fordham University diplomirao je gospodarstvo na prestižnoj Wharton School u Pennsylvaniji. Iako je “prvi milijun“ zaradio radeći kod dobrostojećeg oca, većinu svojeg bogatstva (procjene su od 0,8 do čak 5 milijardi USD) stvorio je sam kroz građevinski biznis, vješto kombiniran s medijskim pojavama. Isusovci su mu usadili radne navike, ali u privatnom životu “republican bimbos” nikad mu nisu bile strane. Tri se puta ženio, vlasnik je franšize za Miss Universe. Rastava od Ivane uzdrmala je njegove financije više od svjetske krize, ali Trump je pokazao odlučnost i opstao.

Iz krugova radikalnih femino-libertarijanaca često su mu predbacivali odnos prema manjinama i ženama. Ali sadržajno ono što je Trump govorio, od potrebe protjerivanja jedanaest milijuna imigranata, posebice silovatelja i narkodilera, zaustavljanja medijske hajke na vlasnike oružja (II. amandman) do odbacivanja ekodemagogije o frakiranju, jednostavno stoji. Kada bi se samo kolektivizme iz kampanje zamijenilo preciznijim izrazima, ne bi bilo prostora za napade slijeva, ali onda to ne bi bio Trump. Odbacivanjem dogme o političkoj korektnosti osvojio je srca mnogih glasača. Izjaviti kako su “Latinosi“ ubojice, dileri i silovatelji politički je nekorektno, ali i nekažnjivo dok makar ijedan od njih to i jest (I. i V. amandman). Slučajnost u govoru? Teško. Trumpovi dani u vojnoj školi izgleda nisu bili uzaludni. Glasači su u njemu osjetili ne samo zaštitu od ISIL-a nego i od elita s Wall Streeta, imigracije, rješenje odnosa s BRIC zemljama – stvarnim i izmišljenim prijetnjama koje je osmislila i hranila demokratska administracija.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju.

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Specijal: Trijumf Donalda Trumpa

>>Najvažnije državne tvrtke i dalje vode Milanovićevi kadrovi

>>Modni trikovi poznatih kojima stanjuju siluetu

>>Slovaci 'pijance' bacaju iz reprezentacije, a mi ih štitimo

Ključne riječi

Komentara 7

BE
beeroslaw
00:52 10.11.2016.

politicki korektno , socijalno pravedno, potrosene fraze vecernji

DU
Deleted user
08:52 10.11.2016.

Bravo Amerika, bravo Amerikanci. Niste se dali navući lažljivim anketama i lažljivim medijima. Bravo !! Kakav god da je, drago mi je samo zbog toga što su oni koje prezirem svim silama radili protiv njega. Nije im uspjelo jednostavno zatoo što su pretjerali u podmetanju. Dosta je jarma političke korektnosti koji je zamijenio partijske dogme iz prošlosti. Čuo je što narod govori i osjetio što narod ima u srcu.. Dolaze crni dani za Sorosevu kamarilu.

Avatar mama mia
mama mia
11:27 10.11.2016.

U nadi da će Amerika odnosno Trump 100% biti na Hrvatskoj strani smiješno odnosno čudno razmišljanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije