Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Nova će se vlada morati suočiti sa stvarnom silom – sindikatima javnih službi

Najžešći će otpor biti oko neizbježne reforme javne uprave. Tu će se sindikati protiviti svakom pokušaju primjene alata dobrog upravljanja

Komentari 3

DU
Deleted user
15:36 26.10.2015.

Sindikate javnih službi treba raspustiti. Sindikat je strana koja zastupa interese radnika u privatnom sektoru, poslodavac je druga strana, a država mora biti neutralan sudac u slučaju spora. Tu nema mjesta za sindikate javnih službi, jer ne mogu "pomoćni suci" ujedno biti igrači u utakmici. Kome je do sindikalizma, neka ide u privatni sektor, a tko hoće ostati u državnoj službi, neka se zadovolji onim što dobije.

VL
Avatar Vinko
Vinko
12:25 26.10.2015.

Nova vlada će na reformama položiti ispit ili pasti na njemu. Sindikati su dobro označeni kao najači kočničari promjenama. Njih treba slomiti. To može samo državnik koji će se za to pripremiti. Treba osigurati potporu Sabora, DORH-a i MUP-a tj.. policije. I ove kočničare kad prijeđu granicu pristojnosti (legalnosti) tada njihove kolovođe staviti iza brave. U slučaju tvrdokornosti i ukinuti određeni sindikat. Sindikat ima pravo boriti se za ekonomski položaj svojih članova, ali ne i da se bavi politikom.

VL
Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
09:11 29.10.2015.

Članak je pun pogodak. Na žalost, ova, možda najvažnija predizborna tema, uopće ne privlači interes biračkog tijela. Sve se u kampanji svodi na naši/njihovi. Od Milanovića po tom pitanju znamo što se može očekivati. Karamarko niti jednom riječju ne spominje kako će riješiti balast preteškog javnog sektora, nego samo nabraja točke gdje SDP nije uspio, kao da mi to ne znamo. Po meni to nije dovoljno.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.