Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bjelovarska ekipa pr

Nova bjelovarska bitka za Neretvu

lađari Bjelovar (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
08.06.2012.
u 11:42

Prošle godine bili su treći u kvalifikacijama i četvrti u samoj utrci, što im je najbolji plasman. Sudjelovalo je 40-ak ekipa

Postolje to je ono što nas zanima i što bi zadovoljilo naša očekivanja – poručuju ovih dana članovi Hrvatske sportsko-pustolovne udruge Bilogora, popularni bjelovarski lađari, pripremajući se za svoje šesto sudjelovanje na tradicionalnom 15. Maratonu lađa na Neretvi. Optimizam kojim zrače nije bez pokrića, jer podsjetimo prošle godine ostvarili su dosad najbolji plasman zauzevši u kvalifikacijama treće a na samoj utrci četvrto mjesto.

Vodostaj diktira tempo

No, na putu ostvarenja tog cilja ispriječila im se ćudljiva priroda, odnosno nepredvidive vremenske prilike koje im nikako ne idu na ruku.

– Zbog suše i niskog vodostaja dosad smo promijenili već tri ribnjaka a od prije tjedan dana lađu smo prebacili na čatvrti – priča Tomislav Smrček, voditelj ekipe, dodajući da realizacija planiranih priprema u prvom redu ovisi od vremenske prognoze. Ako bude kiše i dovoljno vode, kaže, ekipa će sigurno biti spremna na borbu za postolje, u suprotnom teško se mogu nadati da će nadmašiti prošlogodišnji plasman. U odnosu na lani ekipa je čak i brojnija i ima 23 člana, no neki će morati otpasti jer na startu u Metkoviću mjesta će biti samo za posadu od 12 ljudi i šest zamjena koje ekipu osvježe u Opuzenu na polovici utrke. S priprema su započeli još zimus kada su krenuli s trčanjem i teretanom, no to im bez veslačkih treninga ništa ne znači. Na vodi zasad treniraju dva, a uskoro bi trebali i tri puta tjedno.

– Planiramo pojačati treninge i posluži li nas sreća s vodostajem, imat ćemo dovoljno vremena za kvalitetne pripreme – tvrdi Smrček dodajući da na Neretvu odlaze tjedan dana prije Maratona koji se ove godine održava 11. kolovoza.

Čuda se događaju

Logističku podršku i ove godine osigurala im je Hrvatska pošta zbog koje ekipa i nosi naziv „Bjelovar ekspres“. Kad bi kojim slučajem pobijedili postali bi prva ekipa u povijesti maratona koja je uzela pobjedu a da u svom gradu uopće nema ni rijeke ni jezera. No čuda se događaju i nije nemoguće da Bjelovar ekspres pobijedi u konkurenciji 40-ak ekipa. Slaviti pred 60.000 gledatelja, koliko ih se redovito okupi duž 22,5 kilometra duge staze, značilo bi zauvijek ući u anale najmasovnijeg i najgledanijeg sportskog natjecanja u Hrvatskoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije