Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlada u Istri
Povratak na članak

Nosi li Plenković u Pulu plan za spas brodogradilišta

Sjednica Vlade u četvrtak se održava u Puli, ali neizvjesno je hoće li se nakon nje biti barem tračka nade za otprilike 4000 radnika zaposlenih u škveru

Komentari 22

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
08:28 11.09.2018.

Treba malo ispitati i one ministre sdp-a za cijeg je mandada isplaceno 20 od 30 milijardi kn u vrlo kratkom periodu milanoviceve i racanove vlade.

VL
KA
kajbum
08:05 11.09.2018.

Ovi istrijani si sad hrvati kad treba novac dat. Trazite od italije

VL
Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
08:24 11.09.2018.

Ukupna cifra, nestalih para u sdp--Ovoj tamnici je 30 milijardi. Sdp je godinama izvlacio novac preko brodogradnje, malo je toga zavrsilo radnicima.

VL
DD
ddh
10:32 11.09.2018.

Vlada ce sigurno pokusati pomoci koliko moze. Ali u tome nije problem. Problem je, da tu pomoc Vlade ucjenjuju radnici Uljanika, ti isti koji su vlasnici 47% kompanije, koji su preko svojih sindikata u nadzornom odboru postavljali upravu, odobravali sveve sto uprava radi, a sada bi Vlada trebala preuzeti odgovornost. I nitko od tih revnih biraca IDS-a i SDP-a, a koji cine 90% od svih zaposlenih u Uljaniku ne spominje kuma Jakovcica ili Komadinu, koji su u Uljaniku i 3. Maju zaposljavali nepotrebne ljude po stranackoj pripadnosti, koji su fuzionirali privatizirali i koji su odredjivali i poslovnu politiku. Nitko. Ne trazi pomoc od Bernardica ili Miletica koji su radnike huskali na strajk. Radi svega toga ti radnici i taj Uljanik ne zasluzuju nikakvu pomoc ostatka Hrvatske. Uljanik treba poslati u stecaj i prekinuti tu agoniju. A sto se Istre tice, Istrani nek pociste svoje dvoriste. U takvu Istru punu Talijanasa i Srba Gdje es cak i gosti ako su Hrvati sikaniraju, ne treba niti dolaziti niti ju treba pomagati. Veliki Mileticevi prijatelji iz Lege nord, jedne profasisticki orijentirani stranke, cemu valjda i pomoci.

VL
Avatar southman
southman
07:49 11.09.2018.

A tko će ih drugi spasit u Hrvatskoj ??

VL
Avatar nekakav
nekakav
10:50 11.09.2018.

kolko su ostali dioničari osigurali svojih novaca za isplatu plaća? zašto bi jedan dioničar, rh, trebala sad osiguravati cijeli iznos za plaće? neka radnici koji drže 47% dionica daju 47% novca za plaće, ostali također prema svojim udjelima u poduzeću. privatnom, da naglasimo i da ne zaboravimo. zašto bi država davala novac za plaće radnika privatnog poduzeća? dal je dala jednu kunu za plaće radnicama konzuma? nije. brodogradnja nije naša strateška industrija jer nam ne donosi nikakav prihod, već teške gubitke koje država redovito plaća za upravama brodogradilišta, i krajnji je čas da se tome stane na kraj. na mjestu plenkija, ja bih danas sad velikim smiješkom izjavio da će rh u sanaciji gubitaka sudjelovati sukladno svojem udjelu u poduzeću, i to tek nakon što ostali dioničari podmetnu leđa. propašću uljanika za državu će nastati jednokratni trošak, koji će moći podmiriti, isplatiti silna jamstva vječnom gubitašu, i tu staje priča za državu. za sve ostale tek počinje. uljanik je dokazao da ne može opstati na tržištu. par puta.

VL
Avatar prahrvat
prahrvat
07:49 11.09.2018.

Kaže jučer na hrt4 da je država dosad dala 2 milijuna kn po radniku Uljanika. Ne znam jesam li dobro čuo. Ako je to točno, onda je to nešto posve čudno.

VL
Avatar Marko
Marko
08:32 11.09.2018.

Neka Vlada kaže da im ne treba brodogradnja,pa da smo na miru..

VL
AN
Antiflašist
07:16 11.09.2018.

Kradogradnju je prije svega omogucio DORH, to leglo svega i svacega, tko upravlja DORH-om jasno je iz cinjenice da 27 GODINA nisu u stanju dignuti optuznice za četnicke zlocine u Vukovaru, na Baniji ........ Oni su ti koji vode i odreduju kako ce Hrvatska ici.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.