Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3. maj

Norveškoj kompaniji Utkilen Chemtrans isporučen drugi tanker

tanker 3. maj
Utkilen Chemtran
27.03.2012.
u 14:42

Dovršetak gradnje trankera riječki brodograditelji preuzeli su od talijanskih brodogradilišta koja su zbog stečaja bila zatvorena

U brodogradilištu 3. maj u Rijeci danas je norveškoj kompaniji Utkilen Chemtrans isporučen tanker Rystraum, drugi od dvaju čiju su gradnju riječki brodograditelji preuzeli i uspješno završili nakon što su talijanska brodogradilišta s kojima je bila ugovorena njihova gradnja zatvorena.

Dovršetak gradnje tankera za Norvežane posao je vrijedan ukupno 18 milijuna eura. Riječ je o specijaliziranim sofisticiranim brodovima za prijevoz nafte i kemikalija na kojima su tankovi za teret izrađeni od nehrđajućeg čelika što je novost u proizvodnom programu 3. maja. Brodovi su duljine 129 metara, širine 19,2 metra i nosivosti 9500 tona.   

Nakon ove isporuke u knjizi narudžbi riječkog brodogradilišta ostalo je šest gradnji – tanker za Uljanik plovidbu iz Pule, četiri asfalt-tankera za švedsku tvrtku Wisby Tankers te teglenica za belgijsku kompaniju Sarens. Ovaj obujam narudžbi osigurava punu zaposlenost brodogradilišta do jeseni ove godine pa su trećemajci snage usmjerili k ugovaranju novih poslova za svoje navoze.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije