Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI SUĐENJA

Norveški masovni ubojica Breivik proglašen uračunljivim

anders behring breivik
AFP/PIXSELL
10.04.2012.
u 12:44

Nalazi najnovijeg vještačenja pobijaju prethodno iz studenog 2011. u kojem je Breivik bio proglašen duševno poremećenom osobom.

Rezultati drugog psihijatrijskog vještačenja Andersa Behringa Breivika procjenjuju da je masovni ubojica uračunljiv i kako je sposoban za suđenje, prenosi BBC.

Nalazi najnovijeg vještačenja pobijaju prethodno iz studenog 2011. u kojem je Breivik bio proglašen duševno poremećenom osobom. Ono je važno jer dolazi samo nekoliko dana uoči početka suđenja za ubojstva 77 mladića i djevojaka koje je zakazano za 16. travnja te zbog toga što će kazna biti izrečena na osnovi ubojičina zdravstvenog stanja. Naime, ako ga sud proglasi krivim za zlodjela, Breivik će biti osuđen na dugogodišnju kaznu zatvora. U slučaju da prvotni nalaz, kojim mu je dijagnosticirana paranoidna shizofrenija, nije pobijen najnovijim, takav ishod ne bi bio moguć. Breivik bi tada bio upućen na liječenje u psihijatrijsku ustanovu.

Drugo stručno vještačenje odobrio je sud početkom godine i to nakon što je prvotno žestoko kritizirano i u javnosti i među obiteljima žrtava. I sam Breivik prvo vještačenje proglasio je lažnim te rekao da je osuda na život u psihijatrijskoj ustanovi ''sudbina gora od smrti''.

 

Komentara 13

NE
nemoguvise
14:17 10.04.2012.

Na njemu se vidi da je ponosan na svoje djelo.Koji lik jbt.

Avatar tomislav21
tomislav21
14:50 10.04.2012.

Jedna osoba s uvjerenjem jednaka je sili od 100.000 onih koji imaju samo interese.....

JA
jamanuša
16:16 10.04.2012.

Norvežani kažu da je jedini normalni i svojoj zemlji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije