Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hakeri protiv hakera

Norveška policija uhitila mlade hakere uz pomoć Anonymousa

'Protesters wearing Anonymous Guy Fawkes masks pose during a demonstration against controversial Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA), on February 25, 2012 in Nice, southeastern France. AFP PHOT
'VALERY HACHE'
09.05.2012.
u 19:19

Dvojica mladića u dobi od 18 i 19 godina uhićena su zbog napada na niz domaćih i stranih internetskih stranica

Dvojica mladih hakera uhićena su u Norveškoj zbog napada na niz internetskih stranica, među kojima su i one norveške lutrije Norsk Tipping, njemačkog Bilda te britanske agencije za borbu protiv organiziranog kriminala SOCA, prenosi BBC.

Mladići u dobi od 18 i 19 godina članovi su skupine DotNetFuckers, a optuženi su krajem prošlog tjedna zbog nekoliko DDoS napada u razdoblju od više tjedana. Maksimalna kazna za ovaj zločin jest šest godina zatvora.

– Uhitili smo dvojicu za koje mislimo da su bili najvažniji u ovim napadima, ali želimo razgovarati s još ljudi – rekao je tužitelj Erik Moestue, dodavši kako je prerano govoriti o motivu napada.

Kako piše norveški portal Local, norveškoj su policiji u potrazi za tinejdžerima od pomoći bili i hakeri iz Anonymousa, koji su, iritirani potezima mladih kolega iz DotNetFuckersa, identitet optuženika objavili na internetu.

"DotNetFuckers sastoji se od skupine 14-16-godišnjaka vrlo ograničenih informatičkih sposobnosti. Još uvijek nismo otkrili motiv napada, pa pretpostavljamo da su to činili kako bi drugima nanijeli štetu. Oni su banda dječaka", poručili su iz Anonymousa.

Komentara 1

PL
plava5
19:32 09.05.2012.

Ta banda dječaka bi trebali dobiti maksimalnu kaznu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije