Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga se nastavlja

Norveška policija ispitat će Breivikova engleskog "mentora"

\'Norwegian Anders Behring Breivik, the man accused of a killing spree and bomb attack in Norway, sits in the rear of a vehicle as he is transported in a police convoy as he is leaving the courthouse
AFP/Pixsell
24.08.2011.
u 08:05

Paul Ray danas će biti ispitan, a u ranijim medijskim istupima Breivikov ubilački pohod nazvao je "čistim zlom"

Norveška policija planira ispitati bivšeg člana ekstremno desničarske stranke Engleska liga za obranu kojega je Andreas Behring Breivik sam prozvao kao svog "mentora". Paul Ray, kako javlja Telegraph, jučer je otputovao u Norvešku gdje će se dobrovoljno predati policijskim istražiteljima.

- Želi razgovarati s policijom jednako kao što i norveška policija želi razgovarati s njim - kazala je Turid Groendal, glasnogovornica osloanske policije, te dodala kako je njegovo ispitivanje dogovoreno za danas.

Ray se smatra neimenovanim "mentorom" koji se spominje u Breivikovom manifestu koji je nedugo prije masakra, u kojemu je 22. srpnja ubio 77 ljudi, objavio na internetu. Opisujući se kao križar svog neimenovanog "mentora" u ratu protiv multikulturalizma i islama, 32-godišnji Breivik u manifestu je objasnio kako je "relativno blizak" s Englezom kojega je nazvao "Richard" i koji mu je postao "mentor".

Ray, inače voditelj pokreta Vitezova templara i pisac bloga "Richard Lavlje srce", sam se prepoznao u napisima norveškog ubojice i zabrinuo se kako je upravo on bio njegova inspiracija. Inače, Breivikov ubilački pohod Ray je nazvao "čistim zlom" i najavio norveškim medijima kako planira doći u skandinavsku zemlju i "očistiti" svoje ime tvrdeći da ne poznaje Breivika.

Komentara 5

ML
mladazemlja
10:38 24.08.2011.

EDL nije stranka već pokret,ovo samo pokazuje kako je Breivik u pravu. Zar nitko osim libelarno ljevičarskih drukera nema pravo na slobodu govora. Poziv na očuvanje nativnog naroda,kulture,identiteta nije poziv na rat ili ubojstvo,uostalom zar Afganistan,Irak,Libija itd nisu najobičnija agresija i ubojstva u ime tzv. ljudskih prava i sloboda.

Avatar Sor@n
Sor@n
12:55 24.08.2011.

Andersnordic Ahaha vidi kako je samo zadovoljan.

BR
BratCroat
14:07 24.08.2011.

Priča se po europskim koluarima da su Breivikom zapravo manipulirali odpadniki tajnih službi koji su prema nalogu ljevičarskih stranaka iscenirali ovaj napad da bi se zaustavio pohod desničarskih političara nas vlast u svim državama Europe. Ljudi bi trebali poslije ovog napada desničarstvo prepoznati kao zlo i birati na izborima ljeve stranke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije