Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obljetnica

Norveška kolaboracija s nacistima

norveška, drugi svjetski rat
Foto: Deutsche Welle
1/2
14.04.2015.
u 11:58

Obljetnica završetka Drugog svjetskog rata bit će obilježena i u Norveškoj, ali ne s puno euforije

Prije točno sedamdeset godina okončan je Drugi svjetski rat. Obljetnica završetka krvoprolića bit će obilježena i u Norveškoj, ali ne s puno euforije. Tek sad je naime postalo jasno da nisu svi Norvežani bili žrtve, bilo je mnogo onih koji su surađivali s nacistima.

Norveška je vlada konačno otvorila arhive javnosti, svaki Norvežanin sada može zaviriti u stare, prašnjave spise. A u njima se skrivaju mnoge tajne.

Komentara 4

Avatar viki_nuland
viki_nuland
16:43 14.04.2015.

Vidkun Quisling im je glavno ime koje trebaju "obiljezavati" Tradiciju su nastavili u NATO paktu tako da se u biti nista nije promjenilo.

SO
Soljženicin
12:19 14.04.2015.

Istina, čulo se do Croatistana kad su na utakmici urlali""Hajmo Kvislinzi"", a u stvari to je stari, ma šta stari, prastari pozdrav Vikinga. Majke mi moje, čuo na svoje uši preko mobitela.

NE
Nepokolebljiv
01:41 15.04.2015.

Kako to da je norveska jos uvijek drzava i nije smanjena na vidokrug s tornja katedrale u Oslu a nije ih oslobodio Marsal Copavi!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije