Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Barentsovo more

Norveška i Rusija riješile spor oko granice u Barentsovom moru

barentsovo more
AFP
27.04.2010.
u 17:36

Radi se o arktičkom području izuzetno bogatom naftom i plinom, a za trajanja spora ni jedna od zemalja nije mogla crpiti te dragocjene rezerve.

Rusija i Norveška riješile su spor oko granice u Barentsovom moru koji je trajao više desetljeća.

Radi se o arktičkom području izuzetno bogatom naftom i plinom, a za trajanja spora ni jedna od zemalja nije mogla crpiti te dragocjene rezerve. Norveški premijer Jens Stoltenberg i ruski predsjednik Dimitrij Medvedev na konferenciji za novinare izjavili su kako su dogovorene sve pojedinosti i kako je sporazum dobar i izbalansiran. Također su se složili da se radi o nečemu što za obje zemlje predstavlja više od pukog crtanja granice po dnu oceana zato što će omogućiti razvoj dobrosusjedskih odnosa.

Ključne riječi

Komentara 1

TM
t_mirko
20:24 27.04.2010.

Premijer Stoltenberg i predsjednik Medvedev potpisuju sporazum.??? Onaj desno ne lici bas na Medvedeva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije