Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrat u sporu?

Norini roditelji žele sporazum s udrugom o podjeli novca oboljelima

nora fora,nora šitum,ivica šitum,đana atanasovska (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
13.05.2014.
u 08:15

Od 4,3 milijuna kuna sada nitko nema koristi, iako je novac prikupljen za pomoć bolesnoj djeci, upozoravaju roditelji umrle djevojčice

– Pozivamo sve članove ove grupe (ima nas 139.000) da izvršimo pritisak na udrugu "Hrabro dijete" kako bi s nama napravila ugovor u kojemu bi stajalo da bez obzira na ishod sudskog spora novac možemo, uz obostranu suglasnost, dijeliti onima kojima je potreban.

Ističe se to u "Želji Norinih roditelja", koja je osvanula na stranici na Facebooku posvećenoj preminuloj djevojčici Nori Šitum. U pozivu stoji da udruga na svom računu drži 4,3 milijuna kuna, od kojih nitko nema koristi iako je taj novac prikupljen za pomoć oboljelima.

– Sudski spor koji vodimo s udrugom oni žele prikazati kao borbu za novac, iako smo se mi tog novca unaprijed odrekli u humanitarne svrhe. Ako im je stvarno stalo do pomoći djeci, ne vidimo razlog da se ne usuglasimo oko te ideje – piše u objavi koju potpisuje Zaklada Nora Šitum. U "Hrabrom djetetu" pitaju se kako to da su Norini roditelji odjednom odustali od priče da je novac njihov. – Godinama radimo i bez njih, pa možemo i ubuduće – kaže Haris Kapetanović, tajnik udruge.

>>Hrabro dijete: Odbačena kaznena prijava

Komentara 38

MI
mica1111
08:29 13.05.2014.

...ovih dvoje ne mogu više gledati...sve bi dali za malo medijske pozornosti...užas...

MI
mica1111
08:37 13.05.2014.

...je,oni bi sad sporazum,kad su shvatili da od novca ništa...ljigavci...

VE
vezana
08:44 13.05.2014.

Dragi Norini roditelji, posvetite se trudnoći i odgoju dolazećeg djeteta...najbedastija stvar je što je jedan portal objavio na naslovnici i tiskanog izdanja da gospođa Šitum očekujete dijete, daj mu Bog zdravlja. Smatram da je to vaša privatna stvar, ali dokazujete i dalje svju glupoću. Ja imam troje djece, ali ovo što vi radite prelazi granice dobrog ukusa. Kako vas nije sramota TRAŽITI novac od udruge "Hrabro dijete" kojeg sam i ja uplatio za liječenje vašeg dijeteta. Kao uplatitelj TRAŽIM da mi vratite novac, ukoliko ćete se ga dokopati, jer vam ne vjerujem. Osramotili ste se jako sa tužbom, smatram da će udruga HD ipak smoći snage da ne dijeli NAŠ novac sa VAMA, jer napomonjem ni na kraj pameti mi nije bilo da se vi koristite tim novcem na bilo koji način. Sve portale molimk da ih "skinu" sa svojih stranica, zahvaljujem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije