Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u petak na slobodi

Norac će sa suprugom i dvoje djece živjeti u Zagrebu

'19.06.2010., Biograd - General Mirko Norac ispred svoje novoizgradjene vikendice u Biogradu. Norac na slobodne vikende nadzire radove na novoj kuci. Photo: Filip Brala/PIXSELL'
Foto: 'Filip Brala/PIXSELL'
1/3
22.11.2011.
u 12:00

Mirko Norac odslužio je dvije trećine kazne te u petak izlazi na prijevremeni otpust

Mirko Norac nakon izlaska iz zatvora živjet će sa svojom suprugom i djecom u Zagrebu. Tu informaciju potvrdili su nam jučer i u Otoku, rodnom mjestu Mirka Norca, te u Biogradu, gdje je prije nekoliko mjeseci dovršena gradnja kuće od 300-tinjak četvornih metara, a u kojoj je Norac navodno najčešće boravio tijekom slobodnih vikenda za odsluženja kazne. Mirko Norac osuđen je za ratni zločin nad civilima u Gospiću i Medačkom džepu na 15 godina zatvora, a bit će pušten ovog petka, nakon što je u zatvoru odležao nešto manje od 11 godina. U njegovu Otoku, maloj općini pokraj Sinja, obitelj Norac jučer nismo zatekli.

– U Zagrebu su i u tišini pripremaju doček. Nemojte ih uznemiravati, oni ne žele kontakt s novinarima i molimo vas da to poštujete – rekao nam je jedan od susjeda obitelji Norac u Otoku.

Otočani: Nama je on heroj

– Generalova je izričita želja da sve oko njegova izlaska iz zatvora prođe u tišini i mi ćemo je poštovati. Mislimo da bi svaka naša izjava njemu mogla štetiti. Svi znamo što se o njemu pisalo, a istodobno se zaboravljalo što je učinio za slobodu Hrvatske. On je kao mlad otišao braniti Hrvatsku i to je za nas najvažnije – rekao nam je susjed obitelji Mirka Norca.

I predsjednik UHDDR-a Otok Petar Bašić potvrdio nam je da u Otoku neće biti organiziranog dočeka.

– Tako je Mirko Norac tražio i tako će biti. No, to ne znači da mu svatko od nas neće doći i poželjeti dobrodošlicu. Za nas je general Mirko Norac heroj Domovinskog rata i junak, a ne zločinac i mislimo da je nepravedno osuđen te da su mnogi o njemu pisali neistine – rekao nam je Petar Bašić, koji također ima informaciju da se Mirko Norac neće vraćati stalno živjeti u Otok, već će se skrasiti u Zagrebu.

Čime će se Mirko Norac baviti nakon izlaska na slobodu, u Otoku nam nitko nije znao reći, a rečeno nam je da o tome Mirko Norac nije ni govorio, već da mu je samo bitno posvetiti se obitelji.

– Ako on ne bude dolazio u Otok, mi ćemo dolaziti k njemu u Zagreb – rekao nam je Otočanin Danijel Jukić.

Otac Mirka Norca na zemljištu od 400 četvornih metara koje je Grad Biograd darovao Mirku Norcu u studenom 2009. godine počeo je graditi kuću koja je dovršena je prije nekoliko mjeseci. Suborci Mirka Norca iz Biograda rekli su nam da je dolazio tijekom ljeta.

Susret s prijateljima

– Dolazio je i dolazit će i dalje, najviše ljeti. Mirko Norac tijekom zatvorske kazne oženio se i postao je otac dvoje male djece. Sada mu je potreban mir i znam da će se nakon izlaska htjeti naći samo s nekolicinom prijatelja i posvetiti se obitelji – rekao nam je prijatelj Mirka Norca iz Biograda, potvrđujući da su mu u gradnji kuće pomogli mnogobrojni prijatelji. Novi susjedi Mirka Norca u Biogradu jučer nisu znali da Norac izlazi na slobodu, a jedan od Biograđana rekao nam je:

– On je svoje odslužio i sada ga treba pustiti na miru.

Ključne riječi

Komentara 138

VO
Vorosmart
12:39 22.11.2011.

inn Dečak je i harmonikaš...

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
13:15 22.11.2011.

Dobro došao sokole!

VO
Vorosmart
12:36 22.11.2011.

Ima se nekretnina na izbor...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije