Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veselica u domu za starije uz ples i pjesmu

Nonice i nonići nisu za hitit ća!

01.01.2009.
u 15:00

Stari smo, ma nismo za hitit ća! – rekli su nam korisnici Doma za starije i nemoćne osobe na Goričici u Buzetu kada smo ih upitali jesu li proslavili ulazak u Novu 2009. godinu. Ako je suditi prema atmosferi koju smo zatekli danas u domu, nonice i nonići doista su se lijepo proveli. Iako su kazaljke na satu pokazivale gotovo podne, u hodniku se našlo samo nekoliko korisnika.

Ki je moga, je plesa
Ostali su se, kažu, odmarali od burne noći. – Plesali smo, pjevali i veselili se. Bilo nam je super, rekla je 82-godišnja Antica Sirotić iz Buzeta. – Bilo je svega, pršuta, sira, panetona, kolača, pa čak i pjenušca. Ali njega smo samo okusile da pokažemo kako slavimo. Bila bi šteta baciti ga kad su ga djelatnice doma otvorile – rekla nam je 80-godišnja Vera Bašić, rodom iz Boruta.

– Nosili smo crvene kapice, a u rukama držali prskalice. Onaj tko je mogao i plesao je – ističe 73-godišnja Radenta Jermaniš iz Škuljari. Međutim, nonice su tu večer imale i problema. Toni i Karlo jedini su muškarci koji su plesali pa je nježnijem spolu nedostajalo partnera. No, kako kaže, oko muškaraca nisu se svađale.

Falilo je muških
Snašle su se one i na drugi način, plesale su jedna s drugom. Osobe treće životne dobi pokazale su i svoja pjevačka iskustva. Najdraže su im talijanske pjesme kojima su se vratili u svoju mladost. A kad im je ponestalo snage i glasa, upalili su radio i uživali u novogodišnjem programu. Noge ih, kažu, te večeri nisu boljele. Djelatnice doma pomogle su im podići moral i vratile ih u mlade dane.

– Živjela sam u Slavoniji i Umagu, a nakon mnogo godina ponovno slavim u rodnom gradu – veselila se 86-godišnja Šantina Vižintin.



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije