Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačka

Nogometom do integracija

nogomentom do integracija
screenshot/Deutche Welle
16.12.2014.
u 08:41

Tijekom njezinog trajanja tražitelji azila u Njemačkoj ne smiju raditi, ali bi bilo poželjno da se integriraju u društvo

Svijet trenutno doslovce vrvi od kriznih žarišta - onih koja bukte poput Ukrajine i Sirije i onih koja stalno tinjaju poput zemalja koje su prošle kroz previranja Arapskog proljeća. Stoga nije ni čudo da je Njemačka suočena sa sve većim brojem tražitelja azila. Očekuje se da će ih do kraja godine biti 200.000. Iza te brojke kriju se deseci tisuća različitih ljudskih sudbina kojima je jedno zajedničko - mučno čekanje na ishod duge birokratske procedure.

Tijekom njezinog trajanja tražitelji azila u Njemačkoj ne smiju raditi, ali bi bilo poželjno da se integriraju u društvo. Sport bi mogao biti dobra prilika za to - kada im i tu na putu ne bi stajala birokracija. Apsurdna pravila su i najjači protivnik nogometaša potsdamskog Welcome Uniteda.  

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije