Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZAKONITA SMJENA

Nogometnog suca moraju vratiti na posao u Daruvarskim toplicama

Bruno Marić
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
12.02.2020.
u 08:35

Bruno Marić smijenjen je s funkcije pomoćnika ravnatelja bolnice, ali sud je naložio da ga moraju vratiti na to radno mjesto

Bivši nogometni sudac Bruno Marić nezakonito je smijenjen s dužnosti pomoćnika ravnatelja specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Daruvarskim toplicama. Prema nepravomoćnoj presudi Općinskog suda, Marića moraju vratiti na staro radno mjesto te mu isplatiti razliku u plaći za koju je bio zakinut nakon smjene.

Daruvarske toplice Mariću su lani otkazale ugovor o radu za radno mjesto pomoćnika ravnatelja te mu dale novi za mjesto višeg stručnog savjetnika za sport i rekreaciju. Marić je upozorio kako nije pristao na novi ugovor jer mu je, među ostalim, plaća bila manja za 4500 kuna.

Podnio je prigovor i zatražio zaštitu od sindikata i radničkog vijeća Toplica koji su odbili dati suglasnost za Marićev premještaj i novi ugovor o radu. Sud je zaključio da ga Daruvarske toplice moraju vratiti na dužnost pomoćnika ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite. Ključna ''kvaka'' radnog spora leži u pravilniku o radu Daruvarskih toplica kojim je propisano da se radniku s troje i više djece do 15 godina starosti ugovor ne može otkazivati bez suglasnosti sindikata.

Marić je otac troje malodobne djece, od kojih je najmlađe u vrijeme raskida ugovora lani u kolovozu imalo osam godina. Kako Toplice, dakle, nisu imale suglasnost sindikata za Marićevu smjenu, sud je zdravstvenoj ustanovi naložio da ga vrati na staro radno mjesto.

Komentara 4

GR
grodar
09:47 12.02.2020.

opet ce biti hopa cupa u sauni

BO
Bojnik
09:45 12.02.2020.

Smanjena mu je placa za 4500kn? Pa koliku placu onda ima?

TE
Tena228
11:02 24.03.2020.

Vadi se na djecu a o njima brine netko deseti, nasilnik!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije