Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predistražne radnje

Nogometni klub Segesta pod povećalom krim policije

Krim policija istražuje NK Segestu
Foto: Nikola Čutuk/ PIXSELL
14.05.2014.
u 12:15

Provjerava se poslovanje od 2009. do 2013. godine, prije svega investicije u pomoćno igralište od četiri milijuna kuna

Kako doznaje Večernji list, djelatnici kriminalističke policije protekli tjedan posjetili su prostorije Nogometnog kluba Segesta, na gradskom stadionu, i izuzeli dio dokumentacije vezane uz poslovanje tog kluba od 2009. do 2013. godine.Što je istražitelje točno zanimalo nismo uspjeli nigdje doznati, a iz policije nam je samo potvrđeno kako njihovi službenici postupaju temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva u Sisku.

Vodovodu još nije plaćeno

Prema informacijama do kojih smo došli, iz neslužbenih izvora, odvjetništvo provjerava navode kaznene prijave koju je u odvjetništvo predao jedan od članova Skupštine kluba.Istražitelje je zanimao projekt gradnje igrališta s umjetnom travom iz kraja 2010. godine gdje je jedan od izvođača radova bio Sisački vodovod i kojem do danas nije plaćeno za te poslove, a s tim projektom u vezi, izuzeti su ugovori s izvođačima radova, načini plaćanja tih radova te određeni prijeboji rađeni između Grada, Zajednice sportskih udruga i kluba.Teren, dimenzija 110 x 70 metara, postavljan je krajem 2010. godine, pripremne radove obavili su radnici Sisačkog vodovoda, s podizvođačima, dok je sintetička podloga nabavljena od tvrtke Nogometi centar Maksimir.Iako se prilikom obilaska gradilišta govorilo o investiciji od dva milijuna, konačni troškovnik radova na tom terenu, zajedno s tribinama i rasvjetom, iznosio je bliže četiri milijuna kuna.Nakon otvorenja nogometaši, i dio struke, imali su brojne primjedbe na odrađenu drenažu jer je, nakon svake kiše, teren ostajao natopljen vodom, dok su kritike išle i prema kvaliteti postavljene rasvjete. Prema dostupnim podacima nabavka samog terena plaćena je čak 1,6 milijuna kuna tijekom 2010. i 2011. godine što je izazvalo sumnje, obzirom na cijenu takvih podloga na tržištu.

Suđenje za 2007. godinu

Trenutačno je riječ samo o predistražnim radnjama te nema nikakvih informacija o mogućim nepravilnostima. No, idućeg mjeseca na sisačkom Županijskom sudu počinje suđenje za zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga protiv čelništva Segeste iz 2007. godine.

Komentara 3

19
1995josip
14:29 14.05.2014.

Treba objaviti popis svih poduzetnika kojima je nedavno bivši kum ministar financija Linić otpisao porezne dugove u Sisku , pa da vidimo mi građani Siska to poštenje kukuriku pravednika ! Nekima su oduzimani stan ili vikendica na moru zbog 500zbog 500 000 kuna duga , a nekima je oprošteno i 40 000 000 kuna ako su istaknuti SDP političari , i svojima nisu oduzimali vikendice ! Moglo je svako selo koje ima nogometni klub dobiti jedno igralište sa umjetnom travom koliko su oprostili dugova svojim nesposobnim SDP poduzetnicima .

LI
ličkavučina
07:41 17.05.2014.

Reviziju poslovanja Segeste treba početi od 1991. kad su Brodarac i ekipa iz nje iznosili torbe novca koji su izreketarili od privrede Siska kao za Segestu. Drastuična je bila " suradnja " Željezare Sisak sa Gopćevim rukometnim klubom Badel 1860. Naime, Željezara je sponzorirala badel sa 600.000 maraka. Badel je slao Segesti 300.000 a Segesta N.K: Zmaju iz Nove praćne ,više se ne sjećam koliko. U sva tri kluba su šefovo bili dečki iz Praćne: Brodarac, Gobac, Jajčinović. Sisački pandan zagrebačkih dečaka sa Knežije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije