Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA

Nogometašev brat motorom srušio pješake, spašavao ih A. Hebrang

prometna nesreća
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
1/3
30.03.2010.
u 15:36

- Prolazio sam autom i vidio tri osobe da leže na cesti u travi. Kada sam prišao, vidio sam da su teško ozlijeđeni - kaže Andrija Hebrang, koji se zaustavio i pomogao ozlijeđenima.

Samo se sjećam da smo se vraćali iz crkve i da nas je pokupio motor. Osvijestila sam se tek u bolnici. Ovo nam je rekla Anka Ladić (62) iz Dobropoljane na otoku Pašmanu koja je s još četvero mještana, starih od 62 do 80 godina, preksinoć hospitalizirana u Zadru nakon što je na njih na cesti kod kapelice sv. Ante u Dobropoljani zbog neprilagođene brzine i izgubivši nadzor nad motociklom kawasakijem naletio Mate Tomasov (27).

Nogometašev brat

Mladić nije bio u alkoholiziranom stanju, a u Dobropoljani tvrde da je vozač motocikla brat nogometaša Hajduka Marina Tomasova i da je prometnu nesreću skrivio s posuđenim motociklom. Stanko i Zorica Tomasov te Marica Ćosić teško su ozlijeđeni.

- Kod troje pacijenata u pitanju su prijelomi ekstremiteta, a jednom su pacijentu ozlijeđeni unutarnji organi. Pacijenti su izvan životne opasnosti, no ozljede su rizične jer je riječ o osobama starije dobi - rekao je kirurg zadarske bolnice dr. Ivo Ćoza. U mjestu Dobropoljana razgovarali smo i s Antom Ćosićem kojem je u naletu motocikla slomljeno jedno rebro.

- Vraćali smo se s ispovijedi i hodali uz rub ceste. Ja sam išao prvi i vidio sam da je vozač pao i odletio u šikaru, a motor je nastavio kliziti prema nama. U naletu motora Zorici i Marici su ozlijeđene noge, a motor je nastavio kliziti i poklopio je i udario i Stanka i Anku koji su pali prvo na mene i od siline udarca odletjeli potom u kamenjar. Svi su oko mene ležali u krvi i pomislio sam da su mrtvi. Počeo sam dozivati upomoć i tada se na cesti stvorio Andrija Hebrang sa suprugom i još jednim liječnikom koji je pomogao mojoj Marici, odnosno učvrstio joj i previo nogu koja joj je visila zbog prijeloma - rekao nam je Ante Ćosić. Dr. Andrija Hebrang nam je rekao da je prometna nesreća bila stravična.

Imobilizirao im noge

- Prolazio sam autom i vidio tri osobe kako leže na cesti u travi. Kada sam prišao, vidio sam da su teško ozlijeđene. Jedna je gospođa imala stravičan otvoreni prijelom donjeg dijela potkoljenice. Susjedi su donijeli deke, plahte i letve kojima sam unesrećenima imobilizirao noge nakon čega su odvezeni u bolnicu - rekao nam je dr. Hebrang.

Komentara 31

AP
apolonijo
01:11 31.03.2010.

Andriju za Nobela , konačno nešto nije usrao !

NO
Nomad
16:11 30.03.2010.

Kakav otac taaskvi i sinovi. Živo Hrvat i pol gospodin Hebrang!

AU
autoritet
16:09 30.03.2010.

bravo za Hebranga!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije