Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Egzotični poslovi

Noćni izlasci – posao iz snova

poslovi (1)
Foto: Ilustracija
1/4
30.09.2011.
u 13:00

Za posao dating coordinatora na portal Moj Posao prijavilo se čak 314 osoba, a s druge strane frizera za pse s iskustvom nema ni za lijek

Visoka stručna sprema u kategoriji dizajna i umjetnosti te elektrotehnike, izvrsno znanje engleskog jezika te napredno znanje njemačkog jezika, radno iskustvo nije potrebno. Ako ikada poželite postati dizajner vatrometa, ovako bi otprilike izgledali uvjeti, a zauzvrat možete dobiti stalni radni odnos uz plaću od šest do osam tisuća kuna. Tako izgleda trenutačno najneobičniji posao koji se nudi u Hrvatskoj na portalu Moj Posao.

Neobičnih oglasa malo

– Nemamo puno neobičnih poslova koji odudaraju od drugih oglasa, ali izdvojili smo one najneobičnije objavljene ove i prošle godine među više od 18.000 objavljenih oglasa – objasnio je Tomislav Bradić s portala Moj Posao.

Iako kod nekih izmame tek osmijeh na lice, drugima, najčešće poslodavcima, neobični poslovi znaju zadavati glavobolje. Primjerice, dobrog frizera za pse i nije baš lako naći, osobito ako se uz to traži i dvogodišnje iskustvo, kako se navodilo u jednom od oglasa.

Posao sportaša i ne traži se baš često, pa je među neobičnim oglasima završio i onaj – rukometaša u Branderburgu u Njemačkoj. Iako se nije tražilo radno iskustvo, uvjet za dobivanje posla bilo je poznavanje njemačkog jezika, kao i srednja stručna sprema usmjerenja medicinska skrb, kemijski laborant ili gastronomija.

Među poslovima koji je, sudeći prema prijavama na portal Moj Posao, privukao najviše interesa posao je – dating coordinatora.

Koordiniranje aktivnosti za portal koji se bavi spajanjem ljubavnih parova uz plaću od 5000 do čak 8000 kuna imao je 314 prijava samo na portalu.

Među oglasima koji se ne viđaju često svakako je i onaj za tatoo majstora, a uvjeti su bili srednja stručna sprema, radno iskustvo, te poznavanje engleskog i njemačkog jezika te oglas za crtača animacija u kojem se tražilo pet godina radnog iskustva.

Interesa ne manjka

Ma koliko se neki poslovi činili novima i egzotičnima, zainteresiranih ne manjka.

– Mi smo samo prekopirali ideju koja vani već postoji, kandidata nije manjkalo, a uglavnom nam taj posao rade studentice – kažu u agenciji Tvornica zabave, koja na ugovor već nekoliko godina zapošljava vodiče za noćni život.

– Logično je da se stranac kad dođe u neki grad ne snalazi dobro, a ne želi gubiti previše vremena na, recimo, traženje kluba u kojem svira jazz ili slično. Tu uskaču naši vodiči, koji nisu stalno angažirani nego rade prema potrebi.

Privremen je posao i turističkog vodiča na segwayu za koji se u Zadru, prema riječima predstavnika agencije Blue Media javilo nekoliko stotina zainteresiranih. I to iz cijele Hrvatske.

– Ovo ljeto je bilo eksperimentalno, imali smo dva vodiča na segweyima, a još nismo donijeli konačnu odluku hoćemo li i kako tu uslugu nuditi dogodine. No, za početak, nije bilo loše. Gostima smo nudili razgled Zadra na dva kotača, uz pratnju vodiča na segwayu. Sat vremena takvog razgleda stajao je 30 eura, a mogu vam reći da je čak i najstarija gošća koju smo ljetos imali, Engleskinja u 83. godini, uspješno prošla svih deset kilometara ture na segwayu – kažu u agenciji Blue Media.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar wratnik
wratnik
11:13 01.10.2011.

Polako ali sigurno pocimaju nasi maldi sa radom,! Ito bez korupcije..

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
14:49 01.10.2011.

Da samo što za cjeli Zagreb u kojem trenutno ima oko 80 tisuća nezaposlenih se traži 300 radnika raznih struka, to čak nije ni 0,5% od broja nezaposlenih u tom našem najvećem gradu, što dovoljno govori u kakvom je stanju država i gospodarstvo. Trebaju nam pravi poslovi a ne ovi frizeri za pse i slično...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije