Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požar kod Ponikva

'Noć je mirna, ali požar još nije pod nadzorom. Ne povlačimo sve vatrogasne snage s požarišta'

požar
Foto: Privatni album
1/11
25.07.2015.
u 22:38

Nakon analize stanja na požarištima u Janjini i Ponikvama donesena je odluka o raspuštanju Stožera za zaštitu i spašavanje dubrovačko-neretvanske županije

"Noć je mirna..."

Riječi su to kojima smo se i nadali kada smo oko 22 sata nazvali Županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića da nam kaže kakvo je stanje na požarištu.

- Zasad je noć  mirna, molimo Boga da tako i ostane. Ne možemo reći da je ovaj požar pod nadzorom... Bar ne još. Nadam se da ću vam sutra to možda i moći reći. Vjetar se tako brzo okrene. Situacija je mogla biti i puno gora da nismo uspjeli zaustaviti i dosta manjih požara koji su izbijali. Ovaj požar zadao nam je najviše jada i posla, ispričao nam je Simović.

Raspušten Stožer za zaštitu i spašavanje dubrovačko-neretvanske županije

Nakon analize stanja na požarištima u Janjini i Ponikvama donesena je odluka o raspuštanju Stožera za zaštitu i spašavanje dubrovačko-neretvanske županije, rekao je u subotu oko 18.30 sati glasnogovornik Stožera Goran Cvjetinović.

Požar kod mjesta Smokvice, predio Grinovica na otoku Korčuli, stavljen je pod nadzor, izvijestili su iz Vatrogasnog operativnog središta DUZS-a. Opožareno je oko 850 ha borove šume, makije i niskog raslinja. Tijekom dana postupno su povučeni vatrogasci iz JVP-a Ploče i Dubrovnik, te pripadnici Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Dubrovnik. Na sanaciji požarišta ostale su lokalne vatrogasne snage.

>>Ostojić: Neka Rusi ponude pomoć onima koji nemaju apsolutno baš ništa

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
04:42 26.07.2015.

Jel se tu da kaj napraviti da se nekaj pripremi, da se olakša gašenje, za u budučnosti. Sagraditi kakve zdence-šterne negde malo ispod kakvog vrha brda ... Nabaviti kakav brod sa jakim pumpama i cevima da se iz mora dovede dovoljno vode za gašenje jer ovo sa tima kanaderima je slabo ... A najbolje bi bilo pustiti po celoj Dalmaciji opet koze da brste i ne bi imalo kaj goreti. Nekaj bi se sigurno dalo izkombinirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije