Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera pljuska: Hrvatska odvjetnička komora još nije dobila službenu prijavu protiv svoga člana

Nobilu prijeti disciplinski postupak i zabrana bavljenja odvjetništvom

nobilo
Luka Klun/PIXSELL
28.12.2009.
u 22:45

Odvjetnici moraju dobro vladati sobom da ne učine nešto nerazumno, protivno zakonu i moralu, kaže čelnik HOK-a Leo Andreis.

Hrvatska odvjetnička komora još nije dobila službenu prijavu protiv odvjetnika Ante Nobila zbog pljuske 15-godišnjaku na temelju koje može provesti disciplinski postupak protiv njega. Potvrdio nam je to predsjednik HOK-a Leo Andreis. Tek kada dobiju zapisnik prekršajnog suca, uključit će se u slučaj.

– Zasad nemamo relevantnih podataka na temelju kojih bismo postupali – objašnjava Andreis te dodaje da moraju biti sigurni da je pokrenut postupak protiv Nobila. Tada će Komora imenovati svog promatrača u prekršajnom postupku koji će disciplinska tijela HOK-a izvještavati o utvrđenim činjenicama. Disciplinski tužitelj odlučit će hoće li dignuti optužnicu protiv Nobila, a disciplinski sud Komore odlučuje o sankciji te može Nobilu zabraniti obavljanje odvjetničkog rada na određeno vrijeme.

– Ako se to dogodilo kako su izvijestili mediji, naravno da takav čin nije primjeren nikome, ni liječniku, ni “penziću”, ni čovjeku bez posla. Odvjetništvo nije samo profesija nego i način života. Odvjetnici moraju biti posebno oprezni, moraju vladati sobom da ne učine nešto nerazumno, protivno zakonu ili moralu – kaže Andreis, izbjegnuvši komentirati Nobilov slučaj dok se ne utvrde sve činjenice. Nobilo je zbog udarca u glavu Josipu Šiliću 2007. nepravomoćno morao platiti odštetu od 1632 kune, a prekršajni postupak u tom slučaju otišao je u zastaru.

Ključne riječi

Komentara 34

BE
beast1
23:54 28.12.2009.

\"Zasad nemamo relevantnih podataka na temelju kojih bismo postupali – objašnjava Andreis\" kladim se da ih neće niti imati, taj isti odvjetnik tukao je svoju suprugu i svoju djecu, nikada za to nije odgovarao nega svako malo sudjeluje u televizijskim emisijama i trkelja o moralu i poštenju. On je obična kukavica i obiteljski nasilnik.

OB
-obrisani-
23:57 28.12.2009.

Ako mu uzmu licencu bit će komentator o ljudskim pravima na hrt . jutarnjem, a kako je krenuo večernji i tu.

DU
Deleted user
23:53 28.12.2009.

takvi smo mi. brzo smo zaboravili da je zahvaljuci vrhunskim odvjetnickim sposobnostima i profesinalizmom gospodina Nobila Tihomir Blaskic spasen robijanja, a ovaj incident sa maloljetnicima koji huliganstvom skrecu pozornos na nebrigu drustva i roitelja o njiima cemo pamtiti oglasiti naa sva zvona, sto ce njegovi konkurenti iskoristiti za pokusaj potpunog unistenja. Nobilova reakcija i nesmotrenost svakako zasluzuju konsekvence, ali nikako zabranu bavljenja odvjetnistvom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije