Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Haaški odvjetnici
Povratak na članak

Nobilo: U međunarodnom pravu nije riješen problem intelektualnih začetnika zločina

Odvjetnik Branko Šerić ističe kako presuda Šešelju potvrđuje tezu da je Haaški tribunal politički sud

Komentari 4

DU
Deleted user
19:19 31.03.2016.

Ti upravo branis izvrsioce jednog od zaacetnika intelektualnog zlocinca tita

VL
AS
antun sklepic
19:33 31.03.2016.

po toj tezi mogli bi se mnogi naši huškači naći na sudu u hagu bilo ih je dosta koji su sa naše strane huškali na zločine bit će tu još svega.

VL
MP
marijeta.prskalo
20:02 31.03.2016.

Nije nimalo slučajno što nije riješen problem intelektualnih začetnika zločina. Pošto su Ameri inspiratori većine zločna po svijetu, nikad ne bi silazili s optuženičke klupe.

VL
Avatar Bongozg
Bongozg
11:04 01.04.2016.

kako je pravo Haskog tribunala djelomicno zasnovano na kontinentalnom, a djelomicno na anglosaxonskom pravu, trebalo bi pogledati na koje slucajeve i pravila se trebaju pozivati suci. Naime, Haski sud, a i Nobilo ne govore o sudjenju u Nurnbergu, gdje je izmedju ostalog sudjeno i Alfredu Rosenbergu, koji je bio idejni zacetnik nacizma, te je po toj osnovi i osudjen. Nekako sam uvjeren da sudjenje nacistima u Nurnbergu mora biti izvor za pravila u sudjenju svima, pa i Seselju

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.