Naslovnica Vijesti Hrvatska

Raspao se odvjetnički tim, Nobilo: David nije silovan niti ubijen u zgradi MUP-a

Njima odgovara da je bio masakriran, da je silovan, da ga je ubila policija, da je ministar unutarnjih poslova to zapovjedio. Ništa to nije istina, kaže odvjetnik Ante Nobilo
10. studenoga 2018. u 16:41 58 komentara 28498 prikaza
David Dragičević
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Šokantan obrat događa se u slučaju ubojstva 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića iz Banja Luke nakon što je međunarodni odvjetnički tim napustio odvjetnik Anto Nobilo koji je za Federalnu televiziju iz Sarajeva u petak navečer ustvrdio kako su političari, ne navodeći o kojima je riječ, manipulirali njegovim ocem Davorom kako bi u javnosti konstruirali krivi dojam te je odbacio bilo kakvu povezanost vlasti Republike Srpske s ubojstvom i zataškavanjem tog slučaja.

Anto Nobilo Napredak u istrazi Slučaj smrti Davida Dragičevića ipak će biti rasvijetljen? Nobilo: Zadovoljni smo

"Otac Davor Dragičević je očajan čovjek. Sve mu opraštam i sve ga razumijem. Njemu je sin stradao. Međutim, njega su obuhvatili ljudi iz politike i oni ga otprilike usmjeravaju. Njima odgovara da je bio masakriran, da je silovan, da ga je ubila policija, da je ministar unutarnjih poslova to zapovjedio. Ništa to nije istina“, rekao je Nobilo. On je nekoliko mjeseci bio angažiran u odvjetničkom timu koji su činili još kolege Ifet Feraget te Duško Tomić. Tim je provodio istragu neovisnu o policiji i tužiteljstvu u Republici Srpskoj.

Nobilo međutim nije pojasnio koji su političari 'usmjeravali' oca nastadalog mladića, no očito se radi o protivnicima SNSD-a Milorada Dodika koji su se čak dva dana prije održavanja izbora u BiH umjesto predizbornog skupa priključili prosvjedu u središtu Banja Luke. Vlasti Republike Srpske čak su tvrdile kako s ovim slučajem manipuliraju britanski obavještajci kako bi svrgnuli Dodikov SNSD s vlasti na nedavnim izborima.

Davor Dragičević PRAVDA ZA DAVIDA Dragičević: Tko god mi stane na put, bit će likvidiran iste sekunde

Odvjetničkom timu u kojemu je bio Nobilo su policija i tužiteljstvo u Republici Srpskoj potpuno omogućili pristup istrazi. Istoodobno u dijelu medija bliskih oporbi u Republici Srpskoj tvrdilo se kako je David Dragičević, čije je tijelo pronađeno u rijeci u središtu Banja Luke najprije silovan, višestruko zlostavljan i ubijen u prostorijama policije, te da su vlasti, uključujući čak i predsjednika Milorada Dodika zataškavali ovaj slučaj.

„Mogu zasigurno reći - nitko ga nije silovao. Nitko ga nije masakrirao. Nije ubijen u zgradi MUP-a. Nije urota policijsko-tužiteljskih tijela da bi se ubio 21-godišnji dječak. To nije istina", rekao je Nobilo.

BANJA LUKA Zbog Davida najmasovniji prosvjedi protiv Dodikove vlasti

- Više nisam šef odvjetničkog tima Davora Dragičevića. Tim više ne postoji jer su naši stavovi različiti - rekao je odvjetnik Duško Tomić za Mondo.ba.

Jedino je odvjetnik Ifet Feraget potvrdio da će nastaviti zastupati Dragičevića.

Otac nesretnog mladića organizirao je u središtu Banja Luke više od 230 dana prosvjed kako bi se rasvijetlila istina o ubojstvu njegova sina. On i dalje tvrdi da je vrh Republike Srpske i tužiteljstva umiješan u ubojstvo.

Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM)
Generacija NOW
Pobjednički tim natječaja Hrvatskog Telekoma i IRIM-a: „Definirali smo i napravili svoj standard IT učionice – onakav kakav kod nas još ne postoji“

A1 izdvaja za Vas

 • Marko1337:

  Udbaš, izdajica i zločinac nobilo svugdje je treba suditi Hrvate. Zar nije taj zločinac branio svoje udbaške ubojice perkovića i mustača, zar nije nabio generalu Blaškiću 43 godine zatvora, u koliko afera i zločina je umiješan. A takvih ima plejada. ... prikaži još!da. jedino lustracija može izbaciti svu tu gamad na površinu.

 • bizonko1:

  Kad vec imate vijesti iz BiH, gdje su vijesti o pakistanskom pedofilu u Bihacu, migrantskom obracunu nozevima u Kladusi, zaustavljanju vlaka s talibanima iz Sarajeva....

 • Avatar navijač
  navijač:

  Đavolji odvjetnik.