Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za djecus oštećenjem sluha

'NO LIMIT – Daj pet za bolji svijet!'

Simfonijski orkestar
Foto: PR FOTO
1/4
08.12.2014.
u 13:06

Projektom „NO LIMIT – Daj pet za bolji svijet!“ kojeg više od godine dana provodi Udruga Klub Dobre Vibracije djeca sudjeluju u bubnjarskim radionicama koje im omogućuju druženje, izražavanje kreativnosti i svladavanje emocionalnih blokada. Na koncertu će kao solisti nastupiti i Ivana i Marija Husar, Marko Tolja, Jazz orkestar OSRH, klapa HRM „Sv. Juraj“ te zbor „Izvor“.

Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga RH održat će 18. prosinca u 20h u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu koncert za djecu s oštećenjem sluha i drugim komunikacijskim teškoćama.

Koncert će se održati u korist Udruge Klub dobre vibracije koja više od godinu dana provodi projekt „NO LIMIT – Daj pet za bolji svijet!“. Svoju podršku djeci s višestrukim komunikacijskim poteškoćama nastupom će izraziti i pjevači Ivana i Marija Husar, Marko Tolja, Jazz orkestar OSRH, klapa HRM „Sv. Juraj“ te zbor Izvor.

Uz njih će svoje umijeće pokazati i bubnjarski sastav djece iz Centra za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ koji aktivno sudjeluju u projektu.

„U ovaj smo projekt krenuli kako bismo i djeci s oštećenjima sluha omogućili da se bave glazbenim aktivnostima i kako bismo im pokazali da svoju kreativnost i talente mogu razvijati bez obzira na manja ograničenja. Najvažnije nam je da smo djecu ohrabrili i omogućili im druženje i prevladavanje strahova. Veselje s kojim sudjeluju u projektu najbolji je pokazatelj da projekt trebamo nastaviti i iduće godine. Od srca zahvaljujem Simfonijeskom puhačkom orkestru Oružanih snaga RH na potpori i  pomoći u prikupljanju sredstava za nastavak rada u idućoj godini“, izjavio je Boris Prljević, voditelj Kluba Dobre Vibracije.

Klub Dobre Vibracije do sada je održao više od 100 radionica bubnjanja za stotinjak djece diljem Hrvatske. Zbog izvrsnih rezultata planirana je suradnja i s brojnim drugim institucijama i ustanovama u Hrvatskoj. Do sada je dogovorena suradnja sa Centrom za rehabilitaciju Stančić, domovima za nezbrinutu djecu iz Zagreba, domovima koji skrbe o djeci i osobama s posebnim potrebama, te školama u Zagrebu i Dugom Selu.

Cilj projekta je poboljšati komunikacijske sposobnosti djece s višestrukim komunikacijskim teškoćama i djece s posebnim potrebama, podizanje njihovog samopouzdanja i osjećaja vrijednosti te podržavanje u prevladavanju emocionalnih blokada. Neizravno se na ovaj način osvještava i okolina o potrebi uključivanja djece kojima je potrebna podrška zbog manje sretnih životnih okolnosti te omogućuju druženje i naglašavanje sličnosti, a ne različitosti.

Projekt se provodi pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića, a dobio je i pozitivno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje te suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za provođenje u osnovnim i srednjim školama. Među javnim osobama koje su podržale projekt su Nina Badrić, Goran Karan, Doris Pinčić, Antonija Blaće, Ecija Ojdanić, Robert Kurbaša, Ornela Vištica, Blaženka Leib i Frano Domitrović.

Kupnjom ulaznice možete omogućiti nastavak rada s djecom s komunikacijskim teškoćama i u idućoj godini. Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama ili web stranici Koncertne dvorane „Vatroslav Lisinski“.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije