Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Divovski problem
Povratak na članak

Njemačkoj kronično nedostaje stručna radna snaga u građevinarstvu: Rješenje su - žene

Građevinarstvo muči divovski problem nedostatka stručne radne snage. Razlog je i to što u građevinarstvu radi manje žena nego i u jednoj drugoj struci. Da bi se to promijenilo trebalo bi ukloniti neke prepreke.

Komentari 4

VL
????
08:59 27.10.2021.

"Studiraj sinko, da se ne mučiš kao ja", kažu roditelji, dijete završi gender studies i ne može naći posao, pa njurga po internetu da tamo neki vodoinstalater bez škole ima bolju plaću i bolji standard, a školovani akademski građani ne mogu naći posao, a "država sve to gleda".

VL
KR
Krotila
14:33 26.10.2021.

AUTOR vi bi još više Hrvata iselili.

VL
AA
aabbcc
20:01 26.10.2021.

Pa napisite jednostavno Njemacka zove i priziva migrante, gradjevinare, vozace ... dolazite spasavajte Njemacku!

VL
SI
sisavac
14:41 26.10.2021.

shvatili smo, 'nedostaje žena na stručnim i vodećim mjestima'... sve jasno. ne žele lopatu ni čizme, zidarsku žlicu, papagajke, fleksericu, već vodeće mjesto.. dal znate kako se plaća zidar? onak, pošteno? po tome kolko zida u radnom vremenu sazida. kvadrat zida, ili kubik, kako tko već obračunava. ne kolko je sati na radnom mjestu, nego kolko napravi. građevina je specifična, tamo praktički za svaki dan možeš pratiti učinak neke ekipe, pa i ljude pojedinačno. ako kombinirka mora dnevno iskopati xy kubika, a tvoj glumac strojar napravi 10% toga, dal ga treba platiti ful, ili ipak kroz učinak? žene trebaju biti zastupljene u svim djelatnostima, a ne da su ogromna većina u javnom sektoru, javnim poduzećima, komunalcima, općinama i gradovima. čudo jedno kako baš te sektore nazivamo uhljebničkim, neradničkim, neučinkovitim. sssr je to rješavao super, tamo su žene radile na dizalicama, orale i kopale strojevima, nije kod njih bilo podjele na muške i ženske. zapad je tu perfidno igrao, žene traže moć, ali na način da im se zakonski dodijeli udjel, a ne da se na tržištu izbore. sa transgender ideologijom izgubit će ono što ih čini ženama. netko će odrasti kao muškarac, pretvoriti se papirnato u ženu, i natjecati npr. u boksu... o da, imat će malo testosterona, ali činjenicu da se njegovo tijelo formiralo pod testosteronom ne može ni jedno slovo u zakonu promijeniti. ajmo i tu umjetno napraviti problem. muški će zahtijevati mjesta po općinama, komunalcima, školama i vrtićima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.