Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMA ISTRAŽIVANJU

Njemačkim malim i srednjim poduzećima Kina pouzdaniji partner od SAD-a

Commerzbank
Foto: Arne Dedert/DPA/PIXSELL
1/2
27.05.2019.
u 15:18

Gotovo dvije trećine anketiranih 2.000 izvršnih direktora očekuje manje izvjesnosti u planiranju poslovanja u iduće dvije godine zbog niza političkih i gospodarskih sukoba u svijetu, pokazuje istraživanje koje je provela tvrtka Forsa

 Njemačka mala i srednja poduzeća trenutno smatraju Kinu pouzdanijim trgovinskim partnerom od SAD-a i Velike Britanije, prema u ponedjeljak objavljenom istraživanju Commerzbanke.

Gotovo dvije trećine anketiranih 2.000 izvršnih direktora očekuje manje izvjesnosti u planiranju poslovanja u iduće dvije godine zbog niza političkih i gospodarskih sukoba u svijetu, pokazuje istraživanje koje je provela tvrtka Forsa.

Njih 61 posto očekuje sporiji gospodarski rast.

„Izvjesnost u planiranju značajno je opala”, konstatira šef vodeće njemačke udruge za vanjsku trgovinu BGA Holger Bingmann, dijelom zbog nepouzdanog poslovanja s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Više od polovine njemačkih malih i srednjih poduzeća izvozi svoju robu u druge zemlje i mnoga poduzeća nastoje osigurati svoj potencijal širenja poslovanja od raznih geopolitičkih izazova, tumači šef Commerzbankova odjela za korporativne klijente Micheal Reuther.

Među najvećim izazovima za njemačko gospodarstvo anketirani poslovni čelnici izdvajaju globalne trgovinske sukobe, klimatske promjene i domaće skandale s krivotvorenjem podataka o emisiji štetnih plinova iz dizelskih vozila.

Ključne riječi

Komentara 5

PR
prajdali100
17:43 27.05.2019.

Jasno je kao dan da su Kinezi korektniji od Amera.Nema dileme.

MM
Marko_M
20:51 27.05.2019.

Jeste i Deutsche bank je pouzdaniji partner Amer... za neke stvari u Kini smrtna kazna se dobija...

MP
miroslav.petkovic.7564
16:13 27.05.2019.

Neboj se znaju Njemci svoj posa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije