Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBITELJ SE PROTIVI

Njemački sud muslimanskoj djevojčici naredio pohađanje nastave plivanja

burkini
Foto: Lee Thompson/News Syndication/PIXSELL
08.12.2016.
u 07:24

Obitelj 11-godišnje djevojčice zastupala je tezu kako plivačko odijelo otkriva oblik njezina tijela te se time protivi zakonima islama

Njemački Ustavni sud u Karlsruheu jučer je presudio protiv 11-godišnje djevojčice iz konzervativne muslimanske obitelji i donio odluku da ona mora pohađati nastavu plivanja s drugim učenicima i učenicama iz svoje škole, čemu se njezina obitelj protivi smatrajući kako time krši islamske zakone o odijevanju, čak i ako nosi plivačko odijelo koje pokriva cijelo tijelo.

Ovaj sudski proces dobio je zavidan medijski prostor u jeku javnih rasprava koje se vode u Njemačkoj o ulozi islama i više od milijun izbjeglica, uglavnom muslimana, koji su tijekom ove i prošle godine stigli u Njemačku zahvaljujući politici "otvorenih vrata" koju je zagovarala njemačka kancelarka Angela Merkel

No, i sama njemačka kancelarka je napravila određeni zaokret pa je u utorak istaknula prijedlog o zabrani nošenja nikaba, odnosno potpunog prekrivanja lica, što bi nakon parlamentarnih izbora sljedeće godine moglo biti i ostvareno. Tada bi spomenuta presuda mogla imati veliku važnost. 

U spomenutom sudskom sporu na nižim njemačkim sudovima, obitelj 11-godišnje djevojčice zastupala je tezu kako plivačko odijelo otkriva oblik njezina tijela te se time protivi zakonima islama. No, Ustavni je sud utvrdio kako su i niži sudovi pobili tu tezu otkrivši da "u islamu nema obvezujućih pravila" koji bi definirali koja je odjeća prikladna.

>> Kancelarka u lovu na 4. mandat odustala od svoje politike otvorenih vrata za migrante

Komentara 13

CR
crocro
07:48 08.12.2016.

Islamski roditelji koji žive i rade u Njemačkoj za eure kažu da se presvlačenje u kupaće odijelo protivi islamskim zakonima jer ocrtava tjelesne obline. Čudo jedno kako je o tome morao odlučivati bilo kakav sud. Koji to islamski zakoni vrijede u Njemačkoj. Što si umišljaju islamisti kada dođu u Europu? Da će i u Europi nastaviti primjenjivati islamske zakone a ne poštovati zakone zemlje u koju si došao živjeti. Nikakv sud to ne bi presuđivao. Odmah se za obitelj kupi avionska karta u jednom smjeru za zemlju iz koje su došli živjeti u Njemačku. Na aerodromu ih se uredno i prijateljski isprati i pruži ruka pozdrava s riječima, sretno vam bilo u svojoj zemlji. To se zove islamizacija Europe, kako fizički, tako vjerski, kulturološki i na taj način se remeti način života europljana i sve više briše njihovo kulturno nasljeđe. Što smo to doživjeli?

Avatar sandinista
sandinista
08:04 08.12.2016.

Imperija uzvraca udarac. Hvala bogu da je tako, krajnje je vrijeme. Nek idu tamo gdje su islamski zakoni ujedno i drzavni.

Avatar kravata
kravata
07:41 08.12.2016.

Nedaj boze poplave ili slijetanja autobsa u rijeku spasili bi se koji znaju plivat a koji neznaju sami ne jedino ako bi imali srecu da je netko spasi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije