Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
njemačka sramota

Špijunski avioni ne mogu u Siriji letjeti noću jer prejaka svjetla u kokpitu zasljepljuju pilote

francuski vojni avion
Foto: Ilustracija: DPA/PIXSELL
20.01.2016.
u 09:42

Šest zrakoplova poslanih u Siriju opremljeno je tehnologijom za nadzor. Navodno se mogu snimiti fotografije u visokoj rezoluciji čak i noću i po lošem vremenu

Njemački vojni avioni Tornado koji su upućeni u špijunsku misiju u Siriji ne mogu letjeti noću jer su svjetla iz kokpita prejaka pa zasljepljuju pilote, piše Daily Mail

Šest zrakoplova poslanih u Siriju opremljeno je tehnologijom za nadzor. Navodno se mogu snimiti fotografije u visokoj rezoluciji čak i noću i po lošem vremenu.

No, noćni letovi nisu mogući jer piloti gotovo ništa ne vide zbog jakih svjetala u kokpitu aviona

– Moguće je da naočale za noćno gledanje koje piloti nose stvaraju problem s refleksijom – rekla je njemačka ministrica obrane Ursula Gertrud von der Leyen i dodala kako će rješenje pokušati pronaći tijekom iduća dva tjedna. 

>> Njemačka u Siriju šalje 1200 vojnika spremnih za borbu s ISIL-om i pomoć Francuskoj

Komentara 17

Avatar istrazitelj
istrazitelj
10:42 20.01.2016.

Ha, članak je odmah povučen sa "naslovnice". Da malo amnestiram neznalice iz "Večernjeg", i seljoberi na "Jutarnjem" su napisali - noćni gogle. Glupost i neznanje u zarazni kao i copy-paste "novinarstvo".

Avatar superhik74
superhik74
15:49 20.01.2016.

Kako "nazadni" Rusi mogu nocu letjeti i bombardirati teroriste a "napredni" Njemci ne mogu ? Sto se to dogodilo s "uber" populacijom I "najmodernijom zapadnom tehnikom" koja je toliko "superiornija" ?

OS
Old Surehand
10:56 20.01.2016.

Možda ih zasljepluju ruski SU kad im dolaze u susret s dugim svjetlima pa neće prebaciti na oborena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije