Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove prilike

Njemački softverski koncern SAP zapošljava 650 autista

Milan Badelj
Foto: Marko Prpić
1/2
23.05.2013.
u 09:44

Tvrtka sa sjedištem u Walldorfu planira do 2020. godine zaposliti 650 autista u cijelome svijetu. Druge firme koje su se već ranije odlučile na ovaj korak imaju jako dobra iskustva.

Autistima je često na tržištu rada naći svoje mjesto pod suncem i dobiti adekvatan posao. Njihove posebne vještine i sposobnosti poslodavci u pravilu podcjenjuju i previđaju. Ne i uspješni njemački softverski koncern SAP. Tvrtka sa sjedištem u Walldorfu planira do 2020. godine zaposliti 650 autista u cijelome svijetu. Druge firme koje su se već ranije odlučile na ovaj korak imaju jako dobra iskustva.

Jedna od njih je danska tvrtka Specialisterne. Kod nje su mladi autisti specijalisti na raznim područjima. Oni programiraju, smišljaju nove stvari i satima koncentrirano rade. Šef firme cijeni svoje specijaliste i fasciniran je njihovim sposobnostima. Taj potencijal sada namjerava iskoristiti i SAP.

>>Autistični dječak genij: Dokazat ću da Einstein nije u pravu!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije