Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE IH JE VIŠE
Povratak na članak

Njemački siromašni umirovljenici - kada se nema ni za kavu

Kako žive njemački umirovljenici koji su radili čitav život, a onda nemaju novca za novu odjeću ili izlazak na kavu? Posjet jednom njemačkom bračnom paru koji živi na granici siromaštva. Je li spas u osnovnoj mirovini?

Komentari 4

MP
miroslav.petkovic.7564
15:52 13.11.2019.

Arkade ne prjetjeruj jedino sto se ne slazem sa ovim clankom jeste. Mozda je radio samo deset godina i ima 335 E penzije ostalo Njemac drzava nadoplacuje...ja sam zivio masu god u njemackoj pa znam njihove paragrafe dobro . Ostalo mu nadoplati grad za stan struju TV grijanje itd. Prosjecni radnik u njemackoj zaradi tisucu i sto do tisucu i dvjesto eura. Ako je radio normalno radno vjeme u Njemac sto sezdeset sati u mjesecu. Racunajte radnik zaradi godisnje prosjecno trideset Eura. Pomnozite sa cetrdeset pet god radnog staza i toje to matematicki. U Njemackoj penzioneri ne zive bajno. Treba stan platit i sve ostalo. Samo 44%njemaca ima svoj stan ili kucu. Njemci hodaju po svjetu turisti ostavljaju pare a kad dode starost onda novca nema.Zato sve vise Njemac penzionera ide u Madar Cesku Slovacku. Tunis Alzir Maroko.Tursku ziviti Jer je tamo jeftino. Kod nas nece niko jer je sve skuplje nego u njemackoj. Dok su nasi ranije u bivsem sistemu pravili kuce ili dobili stanove. Mnogi otisli u Njemac i napravili kuce.Otuda u nas mnogi imaju kuce ili stanove. U njemackoj se smatra bogat covik ko ima svoju kucu ili stan. Ali od stana ili kuce nemoze se ziviti dobro je i to spasava penzionere sto imaju krov nad glavom. A mladi posto nemaju posla moraju bjezat glavom bez obzira . Ili radir kod nekog izrabljivaca tj feudalca trista sati mjesecno..

VL
AA
aabbcc
23:45 13.11.2019.

Tako je svugdje dvoje, dvije prosjecne penzije zajedno nekako mogu a jedan sam nikako sve platiti.

VL
SA
samoborka
17:56 13.11.2019.

"važi kao granica siromaštava". Ovo je polisalo neko Draganče iz Kragujevca?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.